Новият френски шеф на НТВ кадрувал тайно от месец

 www.novini.dir.bg | 15.08.2012

Новият шеф на НТВ Дидие Щосел, сменил Светлана Василева на поста изпълнителен директор, тайно кадрувал в медията от около месец, шушука се в коридорите на телевизията. Василева пък не очаквала рокадата, защото имала планирани срещи в СЕМ.
Днес от Нова Броудкастинг Груп официално обявиха, че Щолц е новият изпълнителен директор на НТВ, за което служителите в тлевизията били уведомени сутринта рано с мейли.
Отстраняването на бившата шефка било изненада, тъй като й предстоели планирани срещи с членове на СЕМ. От началото на юли обаче се мътело нещо – отчитането на текущата дейност на телевизията минавало именно през Щосел, който е и зам.-директор на Борда.
Той разбирал български, дори можел да чете, но разговарял с подчинените си на английски, довериха служители. Именно Щосел бил инициатор в ефира да се завърнат предавания като “Господари на ефира”, “Имаш поща” и "Вип Брадър”.
Днес през деня новият шеф се е срещнал с част от ръководството на медията. Една от обсъжданите позиции била на Аглая Коцева, която е отговорен редактор в Нова и която отиде в телевизията заедно със Светлана Василева.
Според Василева пък в “рокадата няма нищо особено”, а тя искала да си почине. И отричала подозрението, че е бременна: “Не мислите ли, че ми е малко късно?”
От първия си брак с дипломата Красимир Станков Светлана има две деца – 19-годишния Виктор и 14-годишната Криста, а според мълвата в голяма степен дължи ТВ кариерата си на него.
Преди броени месеци обаче ТВ дамата го замени със седем години по-младия Васил Димов, син на известния ни цигулар Димо Димов.

Leave a Reply