Явор Дачков и Люба Кулезич НА КЪЛБО

в. Всеки ден | 01.10.2011 

Бившите гаджета се скараха жестоко на публично място

Бившите интимни приятели Явор Дачков и Люба Кулезич, които прекараха 9 години от живота си заедно, се скараха зловещо на пресконференцията. Двамата се хванаха за гушите, докато бившият служител на НСО Пламен Устинов разкриваше скандални факти около главата на "Октопода" Алексей Петров. Бившите гаджета дори бяха седнали в противоположните краища на залата в БТА.
През цялото време Дачков задаваше пространни въпроси на Устинов, докато Кулезич протестираше. "Какъв е този полицейски разпит?", питаше водещата на "Насреща" по TV7 и бясно констатираше: "Вие искате да запушите устата на човека". Напрежението растеше с всяка изминала минута, а враждебните погледи между двамата бивши бяха забелязани от всички присъстващи на събитието. Караницата дори прерасна в обвинения за поръчкова журналистика и във взимане на тлъсти хонорари. Истинската патардия вдигаха Илиана Беновска, Кристина Патрашкова, Дачков и Кулезич, чиято караница приличаше повече на селски скандал, отколкото на официална пресконференция. Водещият Огнян Стефанов се опитваше да въдвори ред сред колегите си, но мисията беше абсолютно невъзможна. Наложи се представителят на БТА да се намеси, за да спре словесният сблъсък между журналистите. Черешката на тортата бе появата на водещия Сашо Диков, който нахлу чак след края на пресконференцията и взе да се държи като следовател. Кулезич побесня.
"Отказвам да участвам в израждането на журналистиката в бухалка и побойник. Вие сте невъзпитани груби мутри! Превърнали сте се в копие на патрона, който ви плаща. Не усещате ли, че превръщате журналистиката в мутренско-фатмашко занимание? Не случайно на баща ви са казвали Дико Куката. Вие сте достоен негов наследник", обърна се към Сашо Диков Люба Кулезич.
Избликът бе предизвикан от желанието на Сашо Диков да разпита Устинов на излизане от залата. "Вие използвате микрофона като меч, с който пресрещате хората – със заплахи журналистика не се прави!", отсече устатата водеща.
Сашо Диков не можа да се успокои дълго време от репликата на Люба Кулезич. "Защо намесваш баща ми, той е покойник?!" – не спря да повтаря той. Диков обясни, че баща му е работил в МВР, после е бил шофьор на автобус и е починал на 54 години от инфаркт.
"А вие пожалихте ли моя татко и моята майчица? Писахте какви ли не гадории за тях, че са рязали партизански глави, а те бяха най-добрите хора на света", отвърна почти разплакана Кулезич.
По-късно пред "Всеки ден" известната журналистка разкри, че е омерзена от случилия се цирк на пресконференцията. "Свидетели сме на нагли манипулации и саботаж на шепа хора, които бранят физически и писмено патрона си Алексей Петров. Това е наистина потресаващо!’ обяви Люба.

Стр. 7

Leave a Reply