Радио “Бин@р” пуска канал за народна музика на рождения си ден

в. 24 часа | 18.07.2013 

Най-новата интернет медия на БНР навършва първата си година тази седмица. Като подарък за аудиторията екипът на радио "Бин@р" пуска нов канал за народна и етномузика в петък, а до края на годината тръгва и каналът за класическа музика. Увеличава се и програмата на медията с 2 ч – съвсем скоро "Бин@р" ще излъчва не от 16,00, а от 14,00 до 22,00 ч. Вече са факт и няколко нови предавания, сред които е например "На острова на блажените" с водещ поетесата Силвия Чолева.
"Утре на рождения ден ще има извънредно предаване от 13,00 до 15,00 ч. Ще се съберем представителите на всички нови медии да се видим и да обменим мисли и идеи за принципите на работа, за правилата в новите медии. Защото новите аудитории търсят и намират информация онлайн и ако не им се дава качествено съдържание, журналистиката няма да играе своята обществена роля в тази нова среда", обясни директорът на "Бин@р" Паулиана Новакова.
От тази година интернет медията разполага и с нов студиен комплекс, подходящ за камерни концерти. "Вече имаме заявки от млади джазмени. Вторият видеострийм, който пуснахме тази година, също работи много активно. Той отразява на живо концерти на съставите на БНР и културни и музикални събития, на които сме партньори", каза Новакова.
Празникът за рождения ден утре ще е в градинката зад музея "Земята и хората", където ще свирят Лили Друмева и нейният състав и ще има суинг парти. Тържеството ще премине под лозунга "Свобода от схемата". Цялото празнично събитие ще се излъчва на платформата на "Бин@р" – www.binar.bg.

Стр. 24 

Leave a Reply