Радио София с нова програма

 в. Новинар | 09.11.2013 

Радио София посрещна първите дни на ноември с нова програмна схема. "Амбицията ми е да превърнем Радио София в третата национална програма на БНР.
Ще пускаме повече музика, отколкото са магистралите у нас", обясни Митко Димитров, директор на радиото.
Сутрешният блок на програмата в понеделник и вторник ще звучи "на два гласа". Лили Големинова и Христо Топузов ще се постараят с много настроение, високо темпо и свежа информация.
"Ритъмът на столицата“ е новото обедно предаване, което ще звучи между 11 и 14 часа. Водеща ще бъде Мариана Гомилева. Тя ще разказва за малките столични истории по обедно време, като сред различните рубрики има отделено време за представяне на интересни професии и атрактивни туристически дестинации.
Друг нов, много важен акцент в програмата, е съботното предаване "Сподели София“. То имаше своето празнично пилотно издание на 17 септември – Деня на София, а сега става част от програмната схема на Радио София. В "Сподели София“ Добрина Добрева ще проследява всичко свързано с кандидатурата на града за културна столица на Европа през 2019.
В 19 ч. през делничните дни Радио София ще бъде овкусено с младежкото предаване "Джинджифил", което е една свежа и модерна радиоподправка, предназначена за младата аудитория. Менюто ще се поднася от Юлия Владимирова.
В "Трафик София", след новините в 17 ч., слушателите ще научават всичко за всеки километър от Е 79 до Калотина.

Оригинална публикация
 

Leave a Reply