Радиожурналист поема военните медии

в. Труд | 2010-04-27 

Асен Сираков, който бе водещ преди десетина години на популярното предаване “12 плюс пляс" по БНР, ще оглави военните медии, научи още “Труд".
“Така е. Информацията ви засега е вярна. Поне до 25 май, когато трябва да встъпя в длъжност", каза пред репортер на вестника Асен Сираков.
Той ще стане шеф на дирекция “Информационен център на МО" към агенция “Военни клубове и военно-почивно дело" (бившата изпълнителна агенция “Социални дейности" на ведомството"- б. р.).Новата структура ще прибере под шапката си всички армейски медии – в. “Българска армия", специализираните списания, военния телевизионен канал, киностудията.
“Дейностите в дирекцията са обединени в няколко направления – печатни издания и реклама, електронни издания и филми, постоянен мониторинг и интернет. В момента се структурираме, много неща са разпилени и аз ходя като пчеличка да ги събирам и възстановявам", обясни г-н Сираков.
Според него в. “Българска армия" ще се списва както досега. Не се предвижда изданието да има главен редактор. Щяло да има обаче съкращения в редакционния състав.
“Те са наложени от общата тенденция в министерството. Съставът на вестника влиза в числеността на дирекцията. С колко души обаче ще се намали и как ще стане, още е рано да се каже. Сега изработваме механизмите и критериите за работа в дирекцията. Трябва ни още известно време, за да уточним детайлите", допълни Асен Сираков.

Стр. 5

Leave a Reply