Радосвет Радев няма да купува спряната Re:tv

www.bulgaria-news.bg | 2010-01-13 

Всичко около появата на Дарик на екран било уредено, заяви собственикът на медията

Радосвет Радев”Не се занимавам с провалени проекти. Вече съм подредил всичко за моята телевизия”, така собственикът на Дарик радио Радосвет Радев коментира пред източник на Bulgaria News бродещите в публичното пространство слухове, че ще купува спрялата да излъчва Re:tv.
Още през лятото на миналата година от Дарик официално обявиха плановете си да създадат телевизия, която ще излъчва под името „ДРТ” (Дарик радио и телевизия). По първоначални данни новият проект трябваше да стартира от Нова година.

В началото на август 2009 г. „Дарик” АД получи разрешение от Съвета за електронни медии (СЕМ) да прави политематична телевизионна програма с национален обхват.
Според плановете на ръководството студиата в сградата на радиото на столичния булевард ”Дондуков” ще бъдат преустроени, за да са подходящи за показване на екран, обясни програмният директор на Дарик Константин Вълков. Съобщено бе още, че ще се оборудва и ново студио.
„Искаме да правим телевизия по няколко причини: първо, всички основни водещи на Дарик така или иначе са ТВ водещи (Ники Кънчев, Драгомир Симеонов, Мартин Карбовски, Диана Найденова, Михаил Дюзев), второ, над 85 на сто от програмата ни може лесно да се трансформира в телевизионна, и трето – за новопоявилите се мултиплатформи пакетът от радио, телевизия и интернет би бил много атрактивен за продажба”, коментира Вълков в интервю за вестник „24 часа”, дадено преди близо половин година.
За бързото и успешно развитие на ”ДРТ” ще бъдат използвани и нюзкоптерите, които медията купи в началото на 2009 г.
Спряганата за нова придобивка на Радосвет Радев телевизия Re:tv спря за излъчва програмата си на 27-ми ноември.
Решението на собственика на канала – фондация "Граждански медии" е свързано със свития рекламен пазар и световната финансова криза.
В отворено писмо до работещите в медията и зрителите Светльо Божилов, Иво Прокопиев и Иван Кръстев обясниха причините за спирането с неуспешния си опит да правят ”сериозна и независима телевизионна журналистика” у нас и ”огромните бариери за влизането на нови участници” на медийния пазар.

Оригинална публикация

Leave a Reply