Радосвет Радев, собственик на Дарик радио: Натискът бе при Виденов и Костов

в. 24 часа | 2010-06-01

Последните времена на натиск върху медиите изтекоха с правителствата на Жан Виденов и Иван Костов. След това медиите въздействаха на обществените процеси, не обратното.
Всъщност екипът на Бойко Борисов извлече от ситуацията пиар победа, а екипът на Георги Първанов попадна в капан. Защото това беше най-логичното -премиерът да се обърне към медиите и да каже: "Президентът твърди, че има натиск. Така ли е?"
Отговорите са това, което четем днес (вчера -б.р.), а освен всичко Борисов отлично съзнава, че никой от неговия екип не е натискал медиите. Освен другото това е и просто ненужно, защото това е българският премиер с най-голям медиен комфорт, започнал още преди да стане министър-председател.
Да не говорим, че за да има натиск, трябват и други предпоставки, например избори, каквито в момента няма.
Колкото до СЕМ и КРС, изумително нахалство е да имат такъв огромен състав. Там за съжаление количеството не ражда качество. "Дарик" като електронна медия е имал куриозни и комични случаи с тези два органа, за които основно си личи тяхната тотална некомпетентност.
Например заради даване на телефона на ветеринарен лекар в ефир на хора, които страдат заради заболялото си домашно животно, ни беше съставен акт, че правим реклама. Да не говорим за случая, когато бяха направили акт на "Дарик" за това, че Мадона не знае български. Ние сме търговско дружество и плащаме данък печалба. И с нашите данъци се издържат абсолютни неграмотници (не че всички са такива, разбира се).

Стр. 12 

Leave a Reply