Разговаряме по скайп през телевизора

в. Всичко за семейството | Вера ДАЧЕВА | 16.08.2012 

Нова уеб-камера свисока резолюция и вградена поддръжка на скайп-разговори може да работи с всеки съвременен телевизор, без да има нужда от компютър. Разработката е общо дело на компаниите "Logitech" и " Skype". Тя улеснява споделянето чрез видеоразговори посредством вградения в нея скайп-"клиент" и използване на Wi-Fi или Ethernet връзка.

Инсталирането и използването й е бързо и лесно. Чрез опростено дистанционно управление, включено в комплекта, камерата позволява да се обадите на всеки със скайп, независимо дали е инсталиран на смартфон, таблет, HD телевизор или компютър. Просто осъществявате връзката с вече съществуващото ви име или създавате нов профил на вашия телевизор и с няколко клика провеждате първия си видео разговор през него.
Камерата е лесна за първоначална настройка и работи с всеки HD телевизор със свободен HDMI вход. Оптиката е с високо качество и е разработена в сътрудничество с германската компания "Carl Zeiss". Благодарение на нея пялото семейство може да участва във видео разговора, като всички могат да се движат свободно наоколо, без да се налага да стоят неподвижно, както досега, пред компютърната уебкамера. Устройството има и вграден говорител, за да не пропуснете позвъняване, независимо дали телевизорът е включен или не. Автономно захранване държи камерата в постоянна готовност за разговор. Тя притежава и четири микрофона, които подобряват качеството на звука като намаляват шума и ехото.

Стр. 18 

Leave a Reply