Рейтингите през май: TV7 пробива в сутрешния слот, bTV отново триумфират

TVBulgaria I 10.06.2011

След като април се оказа най-успешния месец за Nova тази година, през май каналът губи позиции, успявайки да класира едва два филма и едно шоу в топ 50 за най-гледаните програми. Отново единствено Сделка или не отсрамва телевизията с №42 и №47. По-високата позиция се дължи на новия час на излъчване, който успя да утвърди играта като лидер между 18 и 19 часа. Най-високият дял, постиган от предаването за месеца, е малко под 38%.

bTV си върнаха тоталната доминация в топ 20, окупирайки всяка от позициите. Най-гледаната програма за месеца за трети пореден месец е сериалът Столичани в повече. Най-гледаното шоу пък традиционно се оказва Комиците. Пълна лудница и Господари на ефира губят зрители, класирайки се съответно под №16 и №17.

bTV Action увеличава публиката си и цели 3 мача от Шампионска лига влизат в топ 50, всички преди най-добрата позиция на Nova.

Под прикритие отново е най-успешния продукт на БНТ, постигайки 27-мо място в класацията.

В сутрешния слот БНТ окупират шест от десетте позиции с Денят започва. Първите две места традиционно са за Тази сутрин, а Здравей, България се оказват трети в надпреварата. Новият облик и новото съдържание на Бодилник по ТЖ7 дават резултат и телевизията успява да влезе в топ 10, събирайки средна аудитория от 20 000 зрители.

Извънредните емисии новини на БНТ от 20.30 изпреварват централните новини на Nova по обем на аудиторията. Първите две места са за bTV Новините от 22 и 19 часа.

Оригинална публикация

Leave a Reply