Рекламираме региона в Истанбул, Лондон, Москва, Берлин

в. Нов живот, Кърджали |  26.07.2013 

Направиха първата сериозна крачка нашата област да се превърне в туристическа дестинация и за чужденци, и за българите от страната

Вчера бе проведена началната конференция по проекта "Източния свят на Родопа планина". Присъстваха областният управител на Кърджали Бисер Николов, зам. кметът на общината Елисавета Кехайова, кметът на община Момчилград Акиф Акиф и зам.-кметът Ерол Мехмед, ръководител на проекта, кметът на община Крумовград Себихан Мехмед и на община Кирково Сали Рамадан. В конференцията взеха участие и много заинтересовани хора от бизнеса, туроператори от областта, екскурзоводи. Проектът е на стойност почти половин милион лева. Той е изцяло маркетингов, съобщи за "Нов живот" младши експертът по туризъм в община Момчилград Мая Паскова. При представянето на дейностите по проекта от координатора Небахат Юсеин стана ясно, че изработените три специфични туристически продукта, дванайсетте маршрута и 29-те туристически пакета ще бъдат рекламирани от есента до другата година на туристическите борси в Истанбул, Москва, Лондон, Берлин, Варна, Велико Търново и София. Надеждите са четирите общини, включени в маршрутите и пакетите, да станат туристически дестинации, търсени и от чужди, и от наши туристи. По проекта ще бъдат направени и рекламни клипове за телевизионни канали, рекламен филм и каталози.
Домакин на конференцията бе община Момчилград, която е и бенефициент по проекта. Договорът за безвъзмездна помощ бе подписан през август 2012 г., продължителността му е 24 месеца. Изпълнява се с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Регионално развитие" 2007-2013 г., съфинансирана от Европейския съюз. Вчера всички пожелаха успех и в реализирането на втория по-динамичен етап на проекта, от който се очакват дивиденти и за четири общини, които са включени в представянето на Родопите.

25.07.2013

Стр. 1, 2

 

 

Leave a Reply