Рекламират еврофондове с билбордове в нивите

в. Телеграф | Елена ИВАНОВА | 26.10.2015

Земеделските производители трябва да поставят рекламни табели за това, че са получили безвъзмездно финансиране от ЕС в нивите си.

Това предвижда нова европейска схема, която ще се прилага при договори през следващата година, съобщи британското издание "Телеграф,,. Разходите за изработване и поставяне на рекламите ще са за сметка на фермерите. В случай, че табелите се повредят, фермерите трябва да ги подновят за тяхна сметка. Ако не ги стопанисват, ще трябва да връщат европари. Тези, които откажат да ги поставят, също ще трябва да връщат финансирането от ЕС, предвижда новата схема.
Условия
Според нея фермерите, които получават повече от 500 000 евро субсидии, трябва да поставят билбордове с размери 4 на 6 фута, което е 122 на 182 сантиметра, в нивите понеделник 26 октомври си. Стопаните, които взимат над 50 000 евро пък трябва да сложат табели не по-малки от един квадратен фут, тоест 30 на 30 см. Земеделците,
Брюксел задължава фермери да слагат рекламни табели в нивите, които взимат 10 000 евро, пък са ангажирани да поставят плакати с размер A3.
Изискване
В момента изискване за поставяне на табели имат строителните фирми, които изграждат сгради и пътища. Например на строежите се поставят информационни знаци, които посочват данните за проекта, времето за изпълнение, финансирането и изпълнителя, броя на работещите и други данни. При пътищата пък се описва и размерът на еврофинансирането.

Стр. 15

Leave a Reply