Рекорден брой кандидати за българските PR награди

PRinBulgaria I 9.03.2011

25 агенции с 65 кампании се включиха във второто издание на BAPRA Bright Awards, съобщи председателят на PR асоциацията Максим Бехар.

От днес международното жури ще оценява кампаниите, а победителите ще бъдат обявени на церемония в средата на месец април. Председател на 11-членното международно жури е Пол Холмс, най-авторитетният анализатор на PR пазара в света. Той е основател на The Holmes Report Group, редактор и издател, с повече от 20 г. опит в списването и оценяването на PR техники и предоставянето на съвети за PR агенции и клиенти.
„Тази година участват рекорден брой кампании. Повечето от компаниите, представили свои проекти, не са членове на БАПРА, което безспорно доказва, че BAPRA Bright Awards придобива по-голяма популярност и се доказва като първия професионален конкурс за постижения в PR бизнеса“, отбеляза Максим Бехар.
В BAPRA Bright Awards се включиха PR агенции с кампании, организирани през календарната 2010 г. Проектите на най-престижните PR компании в България се състезават в 6 категории: Кампания за устойчиво развитие, Специално събитие, Иновативна кампания, Кампания, реализирана от вътрешен PR отдел, Комуникационна кампания на годината, Агенция на годината.
BAPRA Bright Awards е първият PR конкурс у нас, в който изцяло международно жури ще оценява постиженията в сферата. Заедно с председателя Пол Холмс в журито членуват комуникационни експерти от САЩ, Великобритания, Румъния, Германия, Словакия, Дания, Финландия, Чехия, Русия, Франция и Белгия, които са влиятелни фигури в световния PR бизнес, а част от тях са членове на най-голямата международна консултантска организация ICCO.

За БАПРА:

Българската асоциация на PR агенциите (БАПРА) е създадена през 2001 г. като представител на най-авторитетните компании за комуникационни услуги на пазара в България. За изминалите 9 години БАПРА допринася за повишаване на етичните стандарти и професионализма в сферата. Всички компании, които членуват в асоциацията, приемат Етичния кодекс, гарантират прозрачна и почтена дейност, висок професионализъм и лоялно отношение както към клиентите, така и към своите колеги.

Оригинална публикация

Leave a Reply