Рекорден брой участници в конкурса БГ Сайт 2012

ROI Communication I 12.10.2012

Започна гласуването на публиката и журито в престижния конкурс БГ Сайт 2012

На 12 октомври 2012 г. (петък), в 10:00 ч. стартира гласуването на публиката и журито в престижния конкурс БГ Сайт 2012. То ще се състои изцяло онлайн на bgsite.org. Регистрираните сайтове са над 250, което подчертава силния интерес към тринадесетото издание на БГ Сайт спрямо последните три години. Гласуването ще продължи до 18:00 ч. на 6 ноември 2012 г. и всеки интернет потребител ще има възможност да даде гласа си за тези проекти, които са го впечатлили най-много.

"Изключително трудно ще бъде на журито в БГ Сайт 2012-та. Кандидатурите от една страна са много, а от друга – с високо качество. Конкуренцията е голяма! Но залагам на професионализма на експертите, които ще оценяват всеки проект и очаквам с любопитство финалния резултат, който ще научим точно след месец.", сподели Жюстин Томс – създател на конкурса БГ Сайт.

Тази година условието за участие е сайтовете да са изработени или изцяло обновени през 2011 г. Това означава, че журито и публиката ще оценяват преобладаващо нови дигитални решения. Ето и къде става гласуването: www.bgsite.org/vote

Тринадесетото издание на конкурса ще премине под мотото "В пиксели" и се отличава с нови 5 категории в областта на мобилните решения и социалните мрежи, с оглед развитието на българското дигитално пространство.

Журито се състои от 63-ма души, които ще оценяват над 250 сайта, разпределени в 18 категории. В журито присъстват специалисти от областта на дизайна, маркетинга, ръководството на проекти, SEO (оптимизация на търсачки), ПР и журналистика, програмиране, мобилните приложения и блогъри.

Във всяка категория ще има по две първи награди, едната ще бъде на журито, а другата на всички гласували онлайн. Отличените сайтове ще бъдат обявени и наградени на церемония, която ще се състои на 12 ноември 2012 г. (понеделник) в зала VIVACOM Art Hall.

Инициатор на идеята и организатор на конкурса "БГ Сайт" и Уебсеминара през 1999 г. е уеб агецията ABC Design & Communication. От 2009 година организатор на конкурса е Фондация БГ Сайт. 

Leave a Reply