Репортаж за годишните награди на СБЖ

БНР, 12+3 | 14.01.2013

Тема: Репортаж за годишните награди на СБЖ

Водещ: На специална церемония бяха връчени годишните награди на Съюза на българските журналисти. Най-много отличия – четири на брой – получи БНР.
БНР получи всички възможни награди в радио раздела за електронни медии. Първо беше отличено Радио Бургас, което стартира през 2012 г. Директорът на регионалната медия Мартин Минков определи отличието за предаването Булевард Демокрация като признание в аванс.
Мартин Минков: Защото една награда от най-престижната наша професионална организация е повече от задължаващо. Екипът на предаването Булевард Демокрация, носещо името на най-хубавия булевард в Бургас, е всъщност социалното радио.
Специални награди Златно перо в същата категория получиха и две предавания от програмата Христо Ботев – Познати и непознати, И рибар съм, и ловец съм. Водещите на Познати и непознати Веселина Даковска и Цвета Николова…
Веселина Даковска: Това, което правехме през цялото време е да бъдем честни със слушателите, и с хората, които разказват точно по тези причини.
Цвета Николова: Всички истории, които разказвахме бяха за живота на хроата и достигаха до техните сърца.
Димитър Бежански и Любомир Методиев са хората, които от години правят И рибар съм, и ловец съм.
Димитър Бежански: Ще благодаря в стил Оскар – благодаря на баба си и дядо си, благодаря на майка си и баща си, вуйчо си и вуйна си, на правителството, на шурея и шуренайката, и да благодаря и на себе си.
Четвъртото отличие е за журналистическото дружество в Хасково за отразяването на наводнението в село Бисер миналата година. Сред лауреатите на наградата е и кореспондентът на БНР в региона – Дора Атанасова. Наградите са знакови за БНР, каза генералният директор на медията Валери Тодоров.
Валери Тодоров: Най-важното е, че това е професионално признание. В този регистър на днешните награди има предавания с различна тематика, Националното радио на различни програми. Това е в крайна сметка и признание за онова, което БНР като медия, като институция дава от професионална гледна точка, отговаряйки на един висок обществен интерес и взискателност. Поздравления за колегите.
Специална награда Златно перо получи посмъртно Александър Авджиев, който си отиде от този свят преди по-малко от година.
СБЖ награди още предаването Референдум на БНТ, Димитри Иванов за текстовете му във вестник Сега, кореспондентът на китайската информационна агенция Синхуа Си Сюе Мин, Борислав Геронтиев за книгата му Кабинет на 10-ия етаж, както и два български вестника, които излизат в чужбина – българският вестник Кипър и вестник България в Чикаго.         

Leave a Reply