РФИ: Закриването ни е необосновано юридически

Агенция CROSS I 2009-12-15

Решението за закриване на 19-годишното радио РФИ-България очевидно е необосновано от юридическа гледна точка действие. Това заявяват от РФИ във връзка с решението на СЕМ на честотата на Радио Франс ентернасионал – РФИ в София вече да се излъчва радио "Фокус".
„Това представлява и акт на грубо морално незачитане на обществената ангажираност към аудиторията на една доказана и честна медиа, както и към работещите в нея журналисти и технически специалисти.

Налице е и опит да бъдат заблудени общественото мнение и журналистическата колегия, като зад параванна юридическа структура, рязко се променя спецификата и модела на работата на радиото и се съдейства за непрозрачната препродажба на медиата", посочват от екипа на РФИ. „Най-странното е, че за осъществяването на подобно намерение съдейства институцията, призвана от законите на страната да предотвратява такива машинации. Бързината, с която се осъществи преместването на точката на излъчване от студиото на РФИ София към студиото на радио Фокус говори, че това е отдавна и добре обмислена операция. На практика РФИ София в момента не може да излъчва като сигналът му бе спрян дори преди официалното оповестяване на решенията, взети на иначе "закритото" заседание на СЕМ. Смятаме, че недопустимостта на подобна абсурдна ситуация е очевидна", посочват от радиото.

Оригинална публикация

Leave a Reply