Рожден ден

в. Седмичен Труд | 02.03.2011

 

Ути Бъчваров: Забърках огромна кофторта

 

Всяка година колоритният майстор-готвач Ути Бъчваров празнува рождения си ден в компанията на много приятели и близки. На първи март той събра над 200 човека в елитно заведение, като локацията беше тайна до последно. Част от гозбите бяха приготвени лично от кулинарния водещ. Той изненада гостите си с 5-килограмови кюфторти, приготвени в еднометров тиган.

- Ути имаш ли незабравим рожден ден?

- Последните 10-11 години правя партита в голям формат, с 200-300 човека. Няма да забравя, един рожден ден се бяхме събрали няколко приятелчета и отидохме в Стара планина. Като заваля едни сняг, 5 дни не можахме да излезем от хижата. Добре, че хижарят имаше сериозни концентрирани запаси.

- Кой е най-големият подарък, който си получавал?

- Материалните подаръци за мен не са важни. Обикновено правя тематични партита. Тази година темата беше интересни концентрати. Почитател съм на уискито и имам голяма колекция от над 150 бутикови напитки. Някои от тях отлежават, други се подменят, но като цяло не стоят затворени във витрина, а се консумират в приятна компания. Тази година ,освен многото бутилки с уиски, получих и светещо американско барбекю, което е като пещ.

- Най-хубавият и най-лошият момент в живота ти?

- Това са много лични неща. Напоследък ми писна да слушам за кризи, увеличение на цени и т.н. Когато дойде първи март, за мен идва пролетта. Свързвам този празник с новото начало и с позитивните мисли. По принцип съм оптимист и забравням бързо лоши неща.

- Върху какво работиш в момента?

- Предвиждам с пътуващото ми готварско шоу да направя кулинарен трансформърс. Ще има огромна сцена, оборудвана с всякакви екстри за готвене. Шоуто ще включва партита на различни места, по всяко време на денонощието.

- Коя мисъл си повтаряш най-често?

- Големината на инвестицията е в приятелите, а не в парите.

Стр. 2

Leave a Reply