Рок музика и танци за хижа “Богдан”

в. Труд | 29.06.2013 

Казва се – всичко е добре, когато завърши добре. В известен смисъл завърши една част (встъпителната, познавателната) от дарителската кампания на БТС "Да възстановим заедно хижа "Богдан". Черешката бе забодена с благотворителния концерт в София на 24 юни, понеделник. Часът -18, а мястото на срещата – Летен театър в Борисовата градина.
Докато музикантите настройваха инструменти, а ентусиазираната бригада музикални оформители се суетеше около уредбата, "залата" започна да се пълни при растящ градус на очакванията. Посрещнат с овации, изпълнителният секретар на БТС Венцислав Удев даде старт на проявата. Той припомни, че по този начин, с дарителство, са строени първите туристически домове в планината, като поради липса на пътища и пътеки част от материалите са носени на гръб, в раници.
В изграждането на прекрасната хижа с името на първенеца на Средна гора връх Богдан през 1938 г. туристите от района на Копривщица са вложили цялата си енергия и безвъзмезден труд.
Сега, в наше време, нещата са далече по-опростени, а нашето съпричастие към възрожденската идея "Да възстановим заедно хижа "Богдан", да се въздигне от руините, останали след вандалското й опожаряване преди двайсетина години е, като пуснем дарителски дарителски SMS или направим дарение в дарителската сметка.
Венцислав Удев обяви, че вече има заявки за участие с безвъзмезден труд от отделни лица, а фирми изявяват готовност да помагат със строителни материали и др. Да покажем, че и в този случай ЗАЕДНО МОЖЕМ, призова присъстващите изпълнителният секретар на БТС.
Междувременно съгласно програмата ефирът се изпълни с планинарски песни, които отклоняваха все повече разхождащи се из парковите алеи. Бурни аплодисменти отнесоха участниците Ники Захариев, набиращ известност млад естраден изпълнител, танцовите двойки Ивона и Дани и Алекс и Вальо от Нови Искър, певецът с утвърдено име Илия Луков. Най големите и нестихващи аплодисменти обаче бяха за младата и завладяваща ефира и музикалните клубове българска рок банда – "Stereoruh. Публиката дълго аплодира бандата в състав: Никола филчев – вокали и клавиш, Кирил Миланов – солокитара, Александър Кирев – ритъм китара, Мартин Димитров – барабани, Венелин Филипов – баскитара…
Без излишна бляскавост и помпозност, сред природата и по туристически наследниците на Алеко показаха пътя за възраждане на най-българските добродетели, сред които дарителството и благотворителността. Дано показаното в Борисовата градина се окаже заразително!
За да помогнете за възстановяването на х. "Богдан" изпратете SMS с текст DMS HIJA на номер 17 777 (за трите мобилни оператора).
Можете да направите дарение и по дарителската сметка на кампанията :
Банка ДСК, клон Отечество. София IBAN: BG 75STSA 93 000000024 154 BIC: STSABGSF
Повече информация за кампанията ще намерите на сайта на БТС: www.btsbg.org.

Стр. 55 

Leave a Reply