Румен Драганов: Ако някой иска да рекламира, трябва да купи снимки, да плати авторски права вместо да публикува неистини

БНР, Новини в 09.00 часа | 03.01.2013

Ако някой иска да рекламира, трябва да купи снимки, да плати авторски права вместо да публикува нeистини. Поводът е цялостната режисура на клипа с президента и новогодишното му приветствие към българския народ. За ефекта от рекламата и за последиците от допуснатите грешки от президентската администрация Румен Драганов, директор на Института за анализи и оценки в туризма в предаването на Хоризонт „Преди всички”:
Румен Драганов: Екипът, който е около него, много съжалявам, това са хора, които лъжат. Защото публикуването на няколко лъжи – фонът за мене е фалшив и лъжлив, снимката е лъжлива, ние вече имаме някакъв дребен проблем. Ние имаме хора, които искат с някакви такива дребни мошеничества да ни представят друга светлина онова, което не е така. Аз съм сигурен, че президентът разполага със собствена библиотека, тъй като той е от учителско семейство, и неговата колекция от книги е не по-малко ценна от колекция, която виждаме зад гърба му, изкуствената среда, в която е поставен с изкуствените снимки, които стоят като фон и снимки, които са крадени, това е нечестно спрямо представата, която самата реч създава. Че ние трябва да бъдем почтени, честни, работливи, трудолюбиви и да вървим напред като страна. И затова хората около него трябва да сега да дадат пример на достойнство и да знаят, ОК, всичко беше прекрасно, но те трябва да знаят, станал е един голям гаф, България е изложена, речта на президента все още не е качена на неговия сайт. Няма коментар от президентството. Извинете, минаха 48 часа! 

Leave a Reply