Руската корпорация ТВЕЛ преподписа с Грейлинг

PR Kernel I 11.08.2010

Грейлинг беше преназначена да обслужва руската корпорация ТВЕЛ в сферата на връзките с обществеността в четири държави от централна Европа – България, Чехия, Унгария и Словакия. Решението удължава отношенията между водещата консултантска мрежа в централна и източна Европа и руския държавен производител и доставчик на ядрено гориво, които започнаха през месец Май 2009 и се удължават с още 12 месеца.

Назначението е в резултат от търг за обществена поръчка, организиран с цел да се преразгледат съществуващите комуникации. Решението на ТВЕЛ е въз основа на открития процедурен търг с участието на няколко известни компании. Грейлинг премина успешно този процес и ще работи за ТВЕЛ и през следващите 12 месеца.

Грейлинг ще продължава да подпомага ТВЕЛ в утвърждаването на позициите на компанията и профила на съответните пазари, като основно фокусира върху връзките с медиите и институциите, както и в областта на корпоративната социална отговорност. Грейлинг е уникална, благодарение на комбинацията от офиси в Централна и Източна Европа, със силно присъствие на руския пазар чрез офис в Москва, и това е ключов фактор при взимането на решението за преподписване на договорните отношения.

Крис Добсън,управляващ директор на Грейлинг в Централна и Източна Европа,заяви: ”Радваме се, че можем да продължим отношенията си с ТВЕЛ, която беше значим клиент за нас повече от година на няколко пазара. Енергийният сектор е основен фокус за Грейлинг в продължение на години – знам, че този опит, както и силните ни резултати в представянето на руски компании навън, а и опитът ни в координирането на подобни компании в региона ,е ключов фактор за решението на ТВЕЛ. Ядреният сектор излиза все повече на преден план и комуникацията има ключова роля в обучението на обществото за предимствата му като устойчив източник на енергия.’

Иван Дибов, Изпълнителен директор за комуникациите и пъблик афеърс на горивната компания ТВЕЛ казва: „Осигуряването на обективна информация за работата на ТВЕЛ и развитието на връзките с медиите в партниращите ни страни е много важно, особено с оглед новия статус на ТВЕЛ като Горивна компания на Росатом, която планира да увеличи дела си на пазара за ядрено гориво. Ние сме отворени и готови за сътрудничество. Още от тази година сме планирали с Грейлинг да достигнем до медиите и други заинтересовани страни по един по-фокусиран начин.”

ТВЕЛ е един от водещите световни прозиводители и доставчици на ядрено гориво. В момента компанията снабдява с ядрено гориво Чешката република, Словакия, България, Унгария, Украйна, Армения, Финландия, Китай, Индия, Иран. В сътрудничество с чужди партньори ТВЕЛ създава услуги и продукти за Швейцария, Великобритания, Германия и Холандия. В момента, според решение на държавната руска корпорация Росатом горивната компания ТВЕЛ се трансформира, за да увеличи ефикасността и конкурентноспособността си на глобалния пазар.

Кампанията на ТВЕЛ в Грейлинг международно ще бъде оглавявана от Крис Добсън и Петер Фецко.

Оригинална публикация

Leave a Reply