Салиха Емин оглавява вестник на ДПС

в. Нов живот, Кърджали | Haxum ДОГУ | 30.12.2010 

Възпитаничката на в. "Нов живот" Салиха Емин, дъщерята на омбудсмана на община Кърджали Акиф Емин, ще оглавява новия вестник на ДПС, чийто първи брой се очаква да излезе след Нова година.

Седмичникът ще се казва "Общност" и ще бъде 24 страници. 12 от тях ще се списват на турски, а останалите – на български.

Целта на двуезичното издание е да се разпространява главно в малките населени места, където основно е концентриран електоратът на Движението. Депутатът от ДПС Делян Пеевски е поел ангажимент седмичникът да се печата в ИПК Родина". Печатницата е част от Нова българска медийна група, собственост на майката на депутата – Ирена Кръстева. Издателската компания притежава също така и вестниците "Монитор", "Телеграф", "Политика", "Засада" и великотърновския "Борба". Зам.-председателят на ЦС на ДПС Рушен Риза и организационен секретар каза, че новото издание ще позволява критика срещу ДПС. Вестник "Общност" ще бъде отворен за различни мнения, заяви Риза. Повече от 10 години след като спря партийния си орган "Права и свободи" ДПС планира да започне отново да издава вестник, ‘възраждаме партийния печат", така депутатът и отговорник за връзките е медиите Камен Костадинов коментира новината. Салиха Емин е родена през 1976 г. Завършила е колеж по бизнес и финанси. По-късно по линия на ДПС заминава да учи в Турция. В Анкара завършва журналистика, а после и магистратура по международни отношения. Първият журналистически опит тя натрупа във всекидневника на Източните Родопи в. "Нов живот".

Стр. 10

Leave a Reply