Само в новия брой на BRAVACASA: Мебели на култовия италиански дизайнер Винченцо де Котис за първи път в български интериор

QM Media I 27.01.2012

Луксът вече не е това, което беше!

Арх. Таня Глебова променя повърхностната представа за скъп, минималистичен, дизайнерски апартамент, като за първи път постави в български интериор авторския дизайн на изумителния Винченцо де Котис. Ексклузивният проект може да бъде видян единствено в новия брой на списание Bravacasa.
Изключителната фотосесия на интериора е обяснение на коментара на Таня Глебова: „Това е апартаментът, в който бих влязла и заживяла веднага!“ Перфектно изработените мебели с несравнимо излъчване на Винчецо де Котис за култовите марки Ceccotti и Progetto Domestico са съчетани с мебели по дизайн на самата арх. Таня Глебова. Тя ги проектира специално за интериора на апартамента в центъра на София, разпрострял се на 400 квадратни метра.
За да разкрие различните страни от зашеметяващия ефект на дизайнерските колекции на арх. Таня Глебова и на Винченцо де Котис, BRAVACASA комбинира фотосесията на интериора с отделно дизайн ревю.

И още от новия брой на BRAVACASA:
• „Лудостта е новият оптимизъм.“ – един от най-авторитетните трендсетъри Венсан Грегоар в специален разговор за темата на януарското издание на мебелното изложение Maison&Objet – Crazy.
• „Работят много млади дизайнери с прекрасни идеи за новата употреба и рециклирането на материали и предмети. А това е важна посока.“ – казва Наташа Уатин, директор на интериорното изложение CasaDecor в Барселона и Мадрид, в интервю за BRAVACASA.
• „Подходът ни е като при модата, творим на момента, творим в движение. Размиваме границата между изкуство и ландшафт и създаваме места за сънуване и мечтаене.“ Анди Као и Ксавие Перо от Cao/Perrot Studio за своите невероятни градини от стомана, седеф, кристали и стъкло.
• Бразилска планинска къща за три поколения, създадена от арх. Давид Гера – импозантна платформа за контакт с природата и с членове на семейството от различни възрасти.
• В поп арт и ар деко лондонската дизайнерка Кати Ченг намира впечатляващи изразни средства, за да интерпретира лайфстайла на човек от бизнеса с диаманти.
• „Вдъхновява ме и усмивката на стюардесата, която предлага шампанско в самолета, и пъстрият бански костюм на някое дете край басейна, и обветрените масички на парижките тротоарни кафенета”, казва дизайнерът Начо Поло, а мадридският му апартамент е аристократично сюрреалистичен .

От днес новият брой на списание BRAVACASA вече е на пазара.

Leave a Reply