Сашка Васева – 20 години издънки

в. Телеграф | Георги П.ДИМИТРОВ | 2010-02-13 

При нея извънземните все още не идват, но я оплождат

Сашка Васева – най-колоритната певица по тези географски ширини, във вторник ще отбележи 20 години творческа дейност. Тогава ще представи и сборния си албум с най-доброто.
Това ще стане на парти в столичния клуб "Гранд де лукс". Почитатели на певицата обаче твърдят, че през тези 20 години кариерата й е белязана и от издънки, които допълват скандалния, но особено запомнящ се имидж на Васева.

НЛО

В началото на творческия си път Сашка бе бременна от извънземни. В типичния си стил, в който невинаги става ясно кога се майтапи и кога се взема на сериозно, тя каза, че имала близки срещи от трети вид. Вследствие на тях пришълец й издул коремчето. Тя обаче не успя да роди от извънземно, а по-късно го направи на два пъти от мъжа си Христо Бакърджиев. Но срещите й с НЛО продължават и в съвременността. В последните години тя очаква появата на велика Шеста раса, която в момента – по нейните думи -циркулира някъде около Плутон.
Гостували в дома на Дупнишката Мадона в Ре-силово казват, че стените по странен начин са изписани с послания. Те имали духовен характер, а самата Сашка се възприемала като новия шаман на България. Тя обичала да казва, че в дома й се събират небето и земята. Това ставало на балкона.
В сайта си певицата е написала своята мечта: "Да покажа на българите истината за Бог, защото
те са неориентирани. Ходят и се молят в църквите за пералня, за печалба от тотото, за разни глупости. Кога ли най-после ще осъзнаят над същността, над материалната любов? И кога ще повярват в космическата си мисия? Дано оцелея още малко, поне до утре, дано имам сили, дано бъда добра, дано ви покажа."

Камъни

При Сашка Васева камъните падат на немски, по-скоро на някакъв странен швейцарски диалект с тук-там прибежки и на английски. Нейната версия на "Камъните падат" се нарича Happy Birthday
To You и е в стил "Кен ли", но с по-разбираеми думи. Тя е от швейцарския й период, когато Сашка обикаляше из алпийските кръчми и радваше народите на Западна Европа. Иначе Васева влезе и в уроците по финанси с култовото парче от началото на демокрацията "Левовете в марки". Там в припева тя пее знаменитото: "Левовете в марки сменям аз,/ вино за да пия в този час/ Доларите стават, левовете не./ Аз ще се напия в долари поне."

Цици

Сред най-незабравимите прояви на Сашка е показването на циците й.
Мащабната атракция бе в отговор на неуместно сравнение с Памела Андерсън. Васева винаги се е гордяла, че няма силикон или други пластики по себе си, и сравнението със символа на пластичната хирургия я обиди. В отговор тя изпрати по редакциите снимки на гърдите си. После осъзна, че е прекалила и децата й един ден ще задават въпроси. И започна да звъни по вестници и списания с призиви да избягват публикуването на циците й.
В артсредите се говори, че певицата Катя Близнакова, която е от близките приятелки на Дупнишката Мадона, видяла някакъв дефект между веждите на колежката си. Предложила й да оперират нещото. Но Сашка се възпротивила и не ще да чуе за никаква намеса на разкрасителната хирургия. смята, че това й е от Бог дадено и така трябва да остане. Дори го украсила със светещи пеперудки, сърца и други геометрични форми.
А когато течеше надпреварата във "ВИП денс", зрителите се залепяха за телевизорите с едничката цел да видят какво ще направи непредсказуемата певица. Тя отказа да танцува, показа си бикините и срази със стихове Нешка Робева, като я нарече корифей в категория "Злодей". От тук култови ще останат стиховете: "Нешка най ми е любима,/ критикува тя за трима./ Ако Нешка ми запее,/ и светът ще онемее."

Стр. 23

Leave a Reply