Сашка Васева: Имам нужда от психоаналитик

сп. Story | Белла БОРИСОВА | 2010-02-26

Сашка Васева разкрива непознатата си страна, белязана от тъга, италианска музика и фенове, които мечтаят за сутиените й

Каквото и да се говори за нея, тя е първата лястовичка на попфолка у нас. Сама изгради имиджа, който следва и до днес със същия устрем. Но как се поддържа популярността и трудно ли е да бъдеш обикновена звезда, когато си известен като Дупнишката Мадона.

Story: Вярно ли е, че си "платила" на композитора Вальо Пензов за хита си "Може ли да се забрави Георги…" с хладилник?

САШКА ВАСЕВА: Вярно е, да. Нямах пари и му платих с наградата от фестивала. Човекът нищо не ми е искал, аз така го реших. Обичам да съм точна. Изглеждам несериозна за мнозина, но всъщност съм един доста дълбок и чувствителен човек. От такова семейство съм – всичко при нас се е постигало с труд и честност. Родителите ми са обикновени хора. Имах и брат, който почина на 36 години. Смъртта му беше преломен момент в живота ми. За известно време се дистанцирах от популярността. Тя е важна за артиста, но в духовния живот на човека – скрития за публиката, има по-важни неща. До днес тъжа за брат си и така ще бъде винаги. Добре, че са живи майка ми и баща ми – те са най-близките ми хора. Семейството е много важно нещо.

Story: Но ти, изглежда, не можа да създадеш здраво семейство.

САШКА ВАСЕВА: Опитах се, Бог ми е свидетел. Дадох на Христо втори шанс, родих му второ дете – дъщеря ни, но пак не се получи. Освен "непоносимия" ми характер, вероятно причината е и в това, че нито аз се адаптирах към живота в Германия, нито той тук. Христо не понася българския манталитет и сигурно е прав.

Story: Защо тогава реши да се омъжиш за него?

САШКА ВАСЕВА: Моят съпруг, защото ние не сме разведени, не иска да бъде медийна личност и затова си представяше, че трябва да живея с него в Германия и съответно – да се откажа от кариерата си. Не можех да го направя. Това е въпрос на вътрешен житейски избор. По този начин всъщност избрах и самотата. Защото извън сцената аз съм един много самотен човек. Е, ходя по дискотеки, обичам нощния живот, но повечето време съм сама. В имението ми в Ресилово спасение са ми децата, животните и книгите. Късно вечер много чета Дънов, да речем. Гледам и телевизия: "Шоуто на Слави", "Шоуто на Иван и Андрей", "Горещо", "Нека говорят"… Лягам си едва към 2-3 през нощта. През деня спя. Но не и през лятото. Тогава имаме много работа по двора – голям е.

Story: Какъв е бизнесът на Христо?

САШКА ВАСЕВА: Наложил ми е цензура да не говоря за него, защото неговият бизнес е сериозен, а пък аз съм си бърборела, каквото ми падне, все в стил "секс, лъжи и видео". Е, какво да се прави, "сблъсък на характери" и на интереси.

Story: Разкрий все пак нещо за живота му в Германия и защо той не харесва България?

САШКА ВАСЕВА: Бизнесът на Христо е свързан със сделки в областта на лазерните технологии и разбира се, с търговия на гуми. А не харесва България, защото два пъти ни крадат две коли. Освен това е "рекордьор" – пет пъти обираха апартамента му в София. За сравнение ще ти кажа, че в Германия къщата му стои отключена и никой досега не е направил и опит да влезе.

Story: Сега, след като живеете разделени, ревнуваш ли го, следиш ли живота му там, както и той твоя?

САШКА ВАСЕВА: Ние преминахме етапа на ревността и всеки е дал свобода на другия. Истината е, че много рядко се виждаме.

Story: Какви животни гледаш в Ресилово? Знам, че сред тях са и палавите хъскита на Екстра Нина, които са изяли кокошките в селото.

САШКА ВАСЕВА: О-о, Хриско и Рекси - хъскитата вече са обявени за "престъпници" от порядъчното население на Ресилово. Изядоха и една коза. Но много ги обичам. Имам и две немски овчарки
- Джеки и Неро, много котки, кози и кокошки. Ограничила съм достъпа на съседи до тях, така че да не навредят на моите палавници, на хъскитата най-вече. Пък и те на тях. Екстра Нина не ги иска обратно, защото са изяли всички мебели в апартамента им в София.

Story: Каза, че понякога се чувстваш доста самотна, но все пак ще те попитам – имаш ли приятелки и кои са те?

САШКА ВАСЕВА: Кристалинка, Борянка, Еленучка, Валерия, Катя Близнакова и Екстра Нина. С Катя се познаваме от много години и сме работили заедно. Тя е моят "антидепресант" – има силно развито чувство за хумор и като цяло е позитивна. Добър човек, добър приятел.

Story: Като момиче живя във вилата на легендата на попа Емил Димитров. Любопитно ми е той харесваше ли песните ти в стила, в който пееш?

САШКА ВАСЕВА: Той ме харесваше. Бяхме приятели. Ходехме заедно на концерти и сме пели заедно – аз, той и Румяна… Бог да ги прости и двамата. Бяха уникални концерти! Всъщност трудно може да се разкаже емоцията от преживяното. Ще ти покажа една снимка – момичето до Волен Сидеров ми беше импресарио – тя ни правеше концертите.

Story: Кажи ми най-щурото желание на твои фенове?

САШКА ВАСЕВА: Да им подарявам сутиените си. Случвало се е неведнъж и дваж. (смях – б. а.) Но аз си обичам феновете, дори и лудите. Даже имам профил в Gepime.

Story: Кои са били най-тъжните и най-радостните ти моменти в живота?

САШКА ВАСЕВА: Най-тъжният – смъртта на брат ми. А радостните моменти са на сцената и с децата ми. Те са много буйни, приличат на мен. Малката е със сини очи, светла – като ангел. А синът ми вече си е голям мъж. И двамата са много сладки. Страхотни деца са!

Story: Знам, че си хипохондричка. Вярно ли е, че поради тази причина рядко правиш секс?

САШКА ВАСЕВА:- Вярно е. (смях – б. а.) Искам на мъжете тест за СПИН и проучвам как са живели в последно време, с кого. Правя "разследване", (смях – б. а.)

Story: Значи всъщност публичният ти образ е пълна лъжа, ти ще се окажеш морал истка…

САШКА ВАСЕВА: Такава съм си. Но не е полезно за мен това да се разчува много заради имиджа ми на нимфоманка, (смях – б. а.)

Story: Как стана хипохондричка? Какво се случи?

САШКА ВАСЕВА: Когато децата боледуват, изпадам в паника. Определено имам нужда от психоаналитик. Защо и кога се случи това с мен, че толкова се страхувам от болести? Не знам. На операция бих се решила само в краен случай. Затова нямам и нито една пластична операция, феновете ми ме уверяват, че нямам и нужда. И аз, нали съм позитивна, вярвам им. (смях – б. а.)

Story: Как ще коментираш мнението, че фолкпевиците се "гледат", а не ги слушат.

САШКА ВАСЕВА: Мога ли да ти отговоря с въпрос? Ти знаеш ли защо наричат фолк певиците проститутки? Когато станеш звезда, за да се поддържаш, трябват скъпи тоалети, силикони и прочее. Повечето от нас, обаче, нямат достатъчно пари, за да поддържат този стандарт. Истината е, че певиците получават 30%, а някои даже 10% от хонорара си. При това положение решават да си хванат някой Чичко-паричко и по този начин да решат проблема с противоречието между това, което си мислят хората за тях, и това, което са в действителност. Тъжно, но факт. Богати са само продуцентите.

Story: Би ли участвала в някое от известните тв риалитита?

САШКА ВАСЕВА: Да. Обичам телевизията. Тя е най-прекият път към известността.

Стр. 18-19

Leave a Reply