Сашо Морфов за първи път на корица, избира МАХ

QM Media I 24.01.2011

На 50 години режисьорът Александър Морфов за първи път застана на корица на списание. За дебюта си той избра първия двоен брой за 2011 година на списание МАХ.

За режисьора, който отново провокира публиката с новия си спектакъл „Полет над кукувиче гнездо”, разказва неговата голяма дъщеря Неда Морфова, която е кинорежисьор. Тя споделя уникални мигове от скорошното пребиваване на семейството в Тел Авив, където Морфов поставя „Дон Жуан”.
„Александър Морфов винаги ме е предизвиквал, защото е човек на каузите и жеста. Неговият живот отдавна не се измерва с успеха в кариерата. Той не се страхува да се изгубва и намира по пътя си”, споделя главният редактор на МАХ Георги Тошев в редакционния си коментар.
През 2011 година МАХ се интересува от посоката. Затова в първия за годината брой среща читателите си с истории, в които има посока, с герои, които се изгубват, за да се намерят по пътя си.
Има ли „изгубено поколение”? Отговорите от писателя-терапевт Калин Терзийски, автор на нашумялата книга „Алкохол”, проф. Богдан Богданов, създател на НБУ, журналистите Севда Шишманова и Лора Крумова, режисьорът на новия български филм „ТИЛТ” Виктор Чучков, Ванеса Паради, Емир Кустурица, писателят, актьор и режисьор Сам Шепърд.
Големият репортаж в списанието е от последните снимачни дни на друг очакван с нетърпение български филм. „Лора от сутрин до вечер” е по едноименната книга на Димитър Коцев-Шошо, който е и режисьор на филма.
И още: Един мъж, три легенди, една голяма лъжа – историята на финансиста Робин Лохман, който става милионер, продавайки имидж в Дубай. Кои са силните страни на тенисиста Надал? Стинг и проклятието на неговото семейство. Зара Филипс – истинска принцеса, която предпочита конюшнята пред двореца. Ники Илиев – от модел и ТВ водещ до режисьор.
Плюс: Модерни през зимата – последни тенденции в мъжкия гардероб и прически за зимата. Всичко най-ново и интересно от света на колите, новите технологии, музика и кино, места и маршрути.
Новият МАХ е на пазара от утре, 25 януари 2011 г.

Leave a Reply