СДС възкресява вестник “Демокрация”

в. 24 часа | Калина ВЛАЙКОВА | 28.12.2012

Ще бъде седмичник, пускат първия брой преди ядреното допитване

"Синият" вестник "Демокрация" излиза отново на пазара. СДС ще направи опит да възкреси стария партиен орган, научи "24 часа" от запознати с бъдещата издателска дейност на "Раковски" 134.
"Няма да правим политически официоз, който да служи за партийна пропаганда. Такива вестници са изживели времето си и не се радват на високо доверие. Идеята е да създадем обективен вестник, който да задоволи нуждата на десните читатели от още една гледна точка", обясни седесар концепцията на партийното ръководство.
Възроденият "Демокрация" ще бъде седмичник и според намеренията на бъдещите си издатели ще акцентира основно на политически и икономически анализи, а не на текущите новини.
"Ще дадем трибуна и на всички журналисти, които искат да кажат нещо ново, интересно и умно. Няма да има приятелски и вражески автори", обещават от СДС дори критични материали.
Главен редактор на вестника най-вероятно ще бъде синият ветеран и бивш председател на парламента Александър Йорданов, който е и литературен критик. Той има опит и като журналист – от 1990 до 1998 г. бе главен редактор на седмичника за култура и политика "Век 21", който се издаваше от Радикалдемократическата партия.
Първият брой ще излезе в края на януари и непосредствено преди референдума за АЕЦ "Белене", а полемиката около допитването ще заеме основно място по страниците му. По план вестникът трябва да е от поне 24 страници, а тиражът още не е уточнен.
"Не се стремим към грандиозни тиражи, а само към място на пазара", обясниха от ръководството на СДС.
Първоначално "Демокрация" ще бъде финансиран с партийни пари, но целта е постепенно да премине на редовна пазарна издръжка от продажби и реклама.

Стр. 4

Leave a Reply