Секс, лъжи и ПР

в. Новините днес | Мая ЦАНЕВА | 2010-04-19

Като едно почти всеядно на информация животно, почти всеки ден попадам на т. нар. от мен junk news или наивистични, помпозно представени случки от битието на български знаменитости.
Че сексът продава, е стара истина Но светският ПР е сериозен бизнес. И не говори добре, когато платеното рекламно съобщение за леснодостъпен секс или успех чрез нови кубици силикон свети в червено. При липса на каквато и да е редакторска намеса върху творенията на любители на булевардни любовни и еротични романи, лиричните отклонения от лексикона и еротикона са коретив за успех.
Типични junk news идват от екипа на известна плеймейтка (моля някого да преведе на български език това понятие). Тя изповядва съкровени лични преживявания в рубрика в интернет изданието "Под тепето". След като прочетох как бельото й се разпадало под горещия дъх на любимия й, нов връх бе разказът за това как красавицата си направила нови татуировки. Тя изпитала "сладката болка" върху "нежната ми плът", но била силна като "Попай, символ на силата и енергията". Авторът на разказа ни предлага и насители еротични фотоси на полуголата дама с близалка в ръка в изрично упоменатото татустудио.
Друга едрогръда красавица ни занимаваше усилено с увеличаването на обиколката си от известен хирург. Събитието бе описано като "невероятен и огромен сюрприз за феновете" от светски интернет сайт. В чисто рекламната акция дамата и творецът на тунинговата й фигура обиколиха няколко тв студиа, за да обяснят, че силиконът е "украшение, инвестиция". Смелостта на тъмнокосата красавица да сложи " 800 кубика в своите естествени гърди" й се отплати с нови участия в ефира.
Не е необходимо да отваряте списания за възрастни, за да повъздишате по "хубавици по бельо, за да не скрият нищо от природните си дарования". С краткото ПР съобщение от някой известен нощен клуб ще получите повече от богати илюстрации например на горещи страсти по "краля Азис". Описанието на "двама мускулести мъже в опасна близост до Азис", докато той "със замах разкъса ризата му, докато другия остана гол до кръста", е достъпно за всеки, без ограничение във възрастта
Както добре знаем, от junk food се дебелее. От junk news се оглупява А глупостта не е секси, дори и на първа страница

Стр. 16

Leave a Reply