Шефът на БНР недоволен от стари договори

в. Труд | Соня СПАСОВА | 08.10.2013

"В последните си 3 месеца предишният шеф на БНР Валерий Тодоров е сключил 19 договора за услуги и стоки за над 5 млн. лв. Някои от тях са за повече от мандата ми."Това обяви вчера неговият радионачалник Радослав Янкулов при отчитането на първите 100 дни от управлението си. .Договорите са законни, но по отношение на целесъобразност и морал, може да се помисли", добави той и цитира думите на император Нерон, който казал: "След мен и потоп".
Янкулов обяви, че на 28 май, ден преди да започне мандатът му, били подписани 4 договора за над 2 млн. лв. Един от тях е за ползването на системата ДАЛ ЕТ, необходима за работата в радиото. Контрактът е трябвало да изтече на 3 октомври, но още в края на месец май е подновен до 2016 г. за над 1,3 млн. лв., добави началникът на БНР. Другите договори в последната минута са за канцеларски материали и за пултове. Изграждането на нов сайт на радиото струва 400 хил. лв., а поддръжката на интернет радиото "Бинар" месечно по 8400 лв., докато до април е била по 1800 лв., каза още Янкулов и обяви, че предстои шефката на програмата Пауляна Новакова да бъде пенсионирана. Освен нея ще освободи и всички, които навършат години за пенсия. Той разкритикува и радио "България", а радио "София" сравни по слушаемост с радиоточка в супермаркет.
"В момента се обжалва изборът на генерален директор на БНР в съда и това явно предизвиква нервност. Нека първо да видим какво може той, а след това да си позволи оценки за предишното управление", коментира Валерий Тодоров.

Стр. 5

Leave a Reply