Shell и Макдоналдс откриха шести общ комплекс в България

AMI Communications I 29.06.2010

София, 29 юни 2010 г. – Днес премиерът Бойко Борисов присъства на откриването на търговски комплекс Shell и Макдоналдс Студена – шести съвместен обект на двете компании в България. Комплексът се намира на новата отсечка на магистрала Струма, на 7 км от разклона за Перник в посока Гърция.

Официални гости на откриването бяха министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев, посланикът на САЩ в България Н. Пр. Джеймс Уорлик, посланикът на Великобритания Н. Пр. Стийв Уилямс и посланикът на Холандия
Н. Пр. Карел Ван Кестерен.

“Това е стратегическо място за българския и за европейския транспорт, тъй като е част от Общоевропейския транспортен коридор номер 4. Развитието на пътната инфраструктура в България ще отвори нови възможности за подобни инвестиции”, коментира министър-председателят.

Oбектът е изграден в съответствие с последните стандарти на двете компании. За да обслужи натоварения трафик на международния път, Shell Студена е оборудвана с 2 високодебитни ТИР колонки. Комплексът разполага и с магазин, ресторант Макдоналдс и McCafé, които предлагат богат асортимент от продукти и услуги и денонощно обслужване. С откриването на обекта се създават 60 нови работни места.

От 1 юли Макдоналдс става партньор на Shell в България в дългосрочната програма за лоялност SMART. Клиентите на Макдоналдс в 5 избрани ресторанта ще могат да събират SMART точки, които след това да заменят за широка гама от продукти от SMART каталога на Shell. Точките може да се обменят и срещу продукти на Макдоналдс в петте обекта, сред които и Shell и Макдоналдс – Студена.

“За пореден път Shell и Макдоналдс обединяват усилия, за да предложат удобство на своите клиенти и да им осигурят най-доброто обслужване и още по-богат избор”, заяви Камелия Славейкова, изпълнителен директор на Shell България.

Партньорството между Макдоналдс и Shell започва през 1997 г., когато двете компании откриват първия си съвместен търговски обект под един покрив в България. Към момента в страната има шест подобни комплекса с общо 358 служители (81 в Shell и 227 в Макдоналдс). През 2009 г. двете компании спечелиха годишното отличие на Hewitt за “Най-добър работодател” в България, а тази година отново се наредиха сред трите най-добри работодатели в Централна и Източна Европа.

“Макдоналдс и Shell са познати като социално отговорни компании и отлични работодатели в България, които инвестират в откриване на нови работни места и си сътрудничат успешно с местните общности. Като добри съседи двете компании ще изградят детска площадка в село Студена, което се намира в близост до комплекса”, каза Иван Лисиков, управляващ директор на Макдоналдс България.

За повече информация: 

Ралица Станева, AMI Communications, T: 02 989 5115
M: 0886 634 580, E: ralitsa.staneva@amic.bg 

Leave a Reply