Шеста световна среща на българските медии

EventBox.bg I 2010-05-16

Начало: Неделя, 16 Май 2010 г.
Край: Четвъртък, 20 Май 2010 г.
Място: Австрия, Виена
Организатор: Българска телеграфна агенция (БТА), Асоциация на българските медии по света
Отворено за медии: Да

Шестата световна среща на българските медии ще се проведе от 16 до 20 май 2010 г. във Виена, Австрия. Инициатор и организатор на медийния форум са Българската телеграфна агенция и Асоциацията на българските медии по света.

Във форума тази година ще се включат над 40 български медии от цял свят. Срещата събира представители на на печатни и електронни издания, радиа и телевизии от 23 държави, сред които САЩ, Канада, Великобритания, Испания, Гърция, Унгария, Чехия, Холандия, Сърбия, Румъния, Австралия, Украйна. За първи път във форума участват журналисти от Обединените арабски емирства, Израел и Палестина.

"Новите Изток и Запад" е основната тема, на която ще бъдат подчинени дискусиите. В отделните работни панели ще се тълкуват еволюцията на понятията Изток и Запад в сферата на политиката, бизнеса, медиите, културата, религията. Програмата на форума, в който освен български журналисти ще участват също политици, интелектуалци и общественици, предвижда като основна тема и дискусия за "Новите столици. Качество на градската среда, Индекс: Зелен град", в който ще се включат кметовете на София и Виена.

Шестата световна среща на българските медии ще бъде открита официално на 17 май от премиера на България Бойко Борисов. В церемонията ще участват също кметовете на Виена и София Михаел Хойпел и Йорданка Фандъкова, както и Ханес Аметсрайтер, главен изпълнителен директор на Телеком Австрия Груп, част от която е компанията генерален спонсор на форума М-Тел.

Шестата световна среща се реализира и с подкрепата на Петрол АД, Сименс, Соравия, Билла – България, Винербергер, Баумит – България.

На откриването, наред с представители на български медии от целия свят, ще присъстват интелектуалци, творци и хора на изкуството.

————————————————————————–

Пълната информация за събитието може да откриете в EventBox.bg – Бизнес събитията в Българияhttp://www.eventbox.bg/events/455

Leave a Reply