Шестата световна среща на българските медии започва утре във Виена

EVENTS.dir.bg I 2010-05-16

Медийното събитие на годината – срещата на българските медии от цял свят, организирана от БТА с подкрепата на М-Тел, ще бъде открито утре, 17 май в Тържествената зала на Австрийската национална библиотека.

М-Тел е спонсор на събитието за трета поредна година. Телекомът е основен партньор на медийната среща във Виена, която е подходяща платформа за среща и диалог между медиите, правителствата и общините на Австрия и България. Подкрепата на компанията е инвестиция в утвърждаването на партньорски отношения с българското правителство и със Софийска община.

Иновативни продукти и услуги като електронен училищен дневник, дистанционно управление на отоплението в обществени сгради, интегрирано решение за диагностично-консултативните центрове и услуга за ползване на мобилни билети в градския транспорт са част от предложенията, които главният изпълнителен директор на М-Тел Андреас Майерхофер ще представи в рамките на панела „Столици на 21 век”. Участие в него ще вземат кметът на София Йорданка Фандъкова, заместник-кметът Минко Герджиков и други представители на големия бизнес в България.

„Традиционното ни участие и подкрепата, която оказваме за важни обществени събития, позиционира М-Тел като надежден партньор в областта на телекомуникациите и сериозен инвеститор в българското общество. Мобилните технологии трябва да се впрегнат в помощ на администрацията и на бизнес инвестициите за по-добър живот. В тази посока са и разработените от нас предложения, които първи ще предложим като иновационен лидер. Те ще доведат до по-ефективна общинска дейност и ще улеснят ежедневието ни”, коментира Андреас Майерхофер, главен изпълнителен директор на М-Тел.

Шестата световна среща на българските медии ще бъде открита от премиера на България Бойко Борисов. В церемонията ще участват също кметовете на Виена и София Михаел Хойпел и Йорданка Фандъкова, Ханес Аметсрайтер, главен изпълнителен директор на Telekom Austria Group, част от която е компанията генерален спонсор на форума М-Тел, както и главният изпълнителен директор на компанията Андреас Майерхофер. На откриването, наред с представители на български медии от целия свят, ще присъстват интелектуалци, творци и хора на изкуството.

————————————————————————–

Пълната информация за събитието може да откриете в EventBox.bg – Бизнес събитията в Българияhttp://www.eventbox.bg/events/455

 

Leave a Reply