Щастливи рекламодатели

в. Капитал | 30.10.2010

Медийните директори са категорични, че рекламодателите също реагират положително на българските сериали.

"Имайки предвид дял на гледаемостта, рейтинги, които постигат, както и разнообразието от зрители, които привличат, очевидно е, че е ефективно за рекламодателите", коментираха от медия агенция Media S SMV.
Красимира Василева, директор "Продажби" в "Нова тв" казва, че допълнителен стимул е, че атрактивна форма като продуктовото позициониране вече е достъпна и за рекламодателите.
Изпълнителният продуцент на "Стъклен дом" също вярва, че продуктовото позициониране има голямо бъдеще в тв продуктите. "Освен че е финансово изгодна, тази форма не е толкова натрапчива като рекламните блокове. Според мен най-добрият начин да се прави е продуктите да присъстват по-скоро незабележимо", коментира Димитър Гочев.
Един от първите рекламодатели, които се възползваха от този инструмент, е Visa. "Спецификата на телевизионния сериал прави тази форма подходящо място, където да позиционираме разплащанията с карти Visa като по-модерен и удобен начин за плащане", обяснява Красимира Райчева, мениджър на Visa Европа за България.
Към момента продуцентските къщи не получават процент от рекламните приходи на каналите, нито от продуктовото позициониране в сериалите.

Стр. 34

Leave a Reply