СИГУРНОСТ И КОМФОРТ ЗА ЛЕКАРИ И ЗА ПАЦИЕНТИ

Наред с класическите решения за болнично оборудване и обзавеждане на зали и лекарски кабинети, БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ 2014 (21 – 23 май, Интер Експо Център-София) представя и нововъведения, които променят условията на труд за лекарите и грижите за пациентите в здравните заведения.

        Оригинално решение за превантивна защита на пациенти от падане например е чаршафът ANTI-FALL SHEET CE. Той е от 100% изотермичен ПЕС текстил, който без да ограничава движенията, предпазва и създава повече удобства и сигурност. Те са особено ценни за объркани, дезориентирани пациенти или хора в друго тежко състояние.

        Сред новите медицински артикули са различни водоустойчиви протектори за матрак и възглавница, които са практични, лесни за използване, с дълготрайна употреба и с по-малки разходи за поддръжка.
        Протекторите LINEA-ARGENTO осигуряват абсолютен комфорт с високо ниво на антибактериалност, антистатичност, дишащи са и с възможност за пране до 90˚С. LINEA-TRANSPIRANTE E SUPERTRANSPIRANTE са супердишащи полиуретанови протектори, като освен всички други плюсове имат високо ниво на транспирация и непромокаемост при контакт с течности. Те са особено ценни за потребители в тежко състояние.

        medaSEPT® антибактериални PF ръкавици по последна технология, която убива всички бактерии, ще заинтригуват много от здравните специалисти. В основата е революционната AMS технология за “Интегрирана антимикробна/антигъбична защита”, която осигурява безопасна и икономически ефективна защита на продуктите и околната среда. За лицата, които носят дрехи, ръкавици за преглед и други изделия с тази технология, напрежението на мускулите или стреса при носене е по-малко.

        Много практични са и еднократните хирургични престилки и СРЕ калцуни за ръчна употреба “SOLEA”. Изборът допълват престилки за многократна употреба, които могат да бъдат прани, стерилизирани и не се нуждаят от гладене.

        Това са някои от медицинските артикули, които улесняват работата на лекарите, осигуряват комфорт на пациентите и са представени на БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ 2014.

        Изложбата е отворена за посетители всеки ден от 21 до 23 май 2014 г. от 9.30 часа до 18.00 часа.

Leave a Reply