Синът на бизнесмена Киров ще рекламира комисията за потребителите

в. Сега | 2009-12-14 

Иван КировСлед като взе голям договор за реклама на Българския спортен тотализатор през януари, синът на бизнесмена Киро Киров – Иван, се отчете с втора обществена поръчка в рекламния бизнес – от Комисията за защита на потребителите. За 1 г. фирма "Си Ей Ес", в която Киров-син държи 50% дял, ще се грижи за популяризиране на услугите, предлагани от КЗП. Бащата бе сред крупните спонсори на ГЕРБ през 2007 г., а снаха му Йоана Кирова стана депутат от листата на партията.
Вчера не стана ясно на каква цена е подписан договорът, но по прогноза максималната сума ще е 76 000 лв. Фирмата на Иван Киров реално не е имала конкуренция, защото всички останали кандидати – общо 11, са били отхвърлени по една или друга причина. Според участници част от изискванията в документацията са странни, например гарантирано публикуване на прессъобщение. Такава гаранция може да има само ако за това се плати. Не е ясно дали поръчката ще бъде обжалвана.
Договорът с тотото на "Си Ей Ес" е доста по-крупен – за 4.6 млн. лв. Той е двугодишен, до края на 2010-а, като от обявлението не става ясно какво точно трябва да се свърши за този срок. В него е записано само "предоставяне на услуги по рекламно и медийно обслужване".

Снимка: Novinitepro.bg

стр. 2

Leave a Reply