Скандал: Иво Инджев вдига завесата за още тайни от “Дондуков”2, вбеси Мариана Попова

www.blitz.bg | 2010-06-05 

Авторът на книгата „Президент на РъБъ” Иво Инджев, който раздаде тази седмица десетки автографи на представянето й, гостува в предаването "Рулетка" по Нова тв, където водещата Люба Кулезич настояваше за още и още подробности за тайните страсти на държавния глава.
Инджев прикани бившия офицер от Националната служба за охрана Николай Марков, да му се обади по телефона и обясни, че е загрижен за неговата сигурност. Марков бе сред първите, които изнесоха информация за скандални нередности в НСО, за което, освен че го уволнениха, го разкарваха и в съда.
Иво Инджев каза, че от няколко дни се опитвал да се свърже с него, но телефонът му не отговарял. Притеснявам се за него, защото има причини за това, обясни той.
Журналистът припомни случая с коментирания в неговото предаване "В десетката" мезонет на президента Първанов, за който се твърдеше, че е подарен от оръжейния бос Петър Манджуков. След злополучното предаване Инджев бе освободен от бТВ, като официално нещата бяха представени като че ли сам е напуснал.
Сега той извади нови подробности за ловните и нежните увречения на държавния глава. Разчепкан бе описаният в книгата му епизод как Алексей Петров и още четирима от службите посетили певицата Мариана Попова, за да я посъветват да опровергае слуховете за нейната връзка с президента, които пълнеха таблоидните издания преди две години.
По този повод самата Попова изригна малко по-късно в предаването, където бе гост с Орлин Горанов по темата "Каква е причината за провала на българската поп музика?".
„Стига вече с тези неща, не искам да ги слушам”, опълчи се певицата на въпросите на водещата Нана. По думите й жълтите издания и лично Люба Кулезич носели вина за слуховете, които я обвързали с президента. В изказването й обаче не прозвуча категорично опровержение.
От предаването изясниха, че са информирали президентската администрация какви теми ще се разискват тази седмица в студиото и ги поканили да изразят своята гледна точка, но от там така и не откликнали на поканата.

Оригинална публикация

Leave a Reply