Скандал в “Пирогов” заради измислено интервю на Багата

в. Новинар | 21.04.2012

Пресаташето на болничното заведение призова за "граница на творческата фантазия"

Измислено интервю на наръгания боец от ММА Благой Иванов-Багата във в. "Всеки ден" стана повод за "уволнението" на ПР-а на "Пирогов" Стоян Узунов. От центъра за Спешна помощ пуснаха ироничен отговор, озаглавен "Багата избяга от "Пирогов".
В него Узунов посочил, че в нощта срещу петък по неизяснени засега канали наръганият на 28 февруари спортист се сдобил с новия брой на в. "Всеки ден" и побеснял, след като прочел интервюто с него. Причините, поради които се разгневил, били, че двете журналистки Стела Петкова и Деница Димитрова успели да пробият охраната и да го разговорят, обещали да му публикуват актуалната снимка, но не го сторили. Освен това бил ужасен от граматическите грешки, допуснати в "материалчето".
Багата останал разочарован и от факта, че журналистките "обещали да му правят изкуствено дишане уста в уста, където сварят, но се отметнали от думите си, поради което щял да потърси главния редактор". Узунов добавя, че заради интервюто полицаите, допуснали носителките на "Пулицър" до централна реанимация, са уволнени.
Заради Багата се забелязвало и засилено полицейско присъствие по "Борис ІІІ" и по всички "Борис"-овци, където може да се появи Багата. Ироничният отговор на пресаташето на "Пирогов" продължава с извода, че двете Златки са на фризьор и спешно се пребоядисват, за да го зарадват с нов имидж, а после са на трансплантация за крила.
"Аз пиша последните си редове като главен експерт "Връзки с обществеността" на "Пирогов", завършва съобщението на Узунов и се подписва с "вече бивш".
Пред "Новинар" обаче той посочи, че не е уволнен, а написаното от него е ироничен отговор на измисленото интервю във в. "Всеки ден". Узунов допълни, че му е омръзнало да чете "простотии" и трябва да има граница за творческата фантазия. Според него не е уместно да се създават евтини сензации за Багата, тъй като той реално се бори за живота си вече втори месец. По думите му състоянието на спортиста е непроменено.

Стр. 5 

Leave a Reply