Слушаме радио все повече в колата

в. Труд | 2010-01-09

Радио - процентиВсе повече хора слушат радио в интернет или в колата, показват данните на агенция ТНС тв План за септември-ноември 2009 г. (виж таблицата).
"Радиото само периферно ангажира вниманието и можеш да се занимаваш с друго. Има и терапевтична функция – вади градския човек от досадата на стереотипните дейности", коментира медийният експерт доц. Георги Лозанов. Това друго най-често е шофирането. "Играчите в този бизнес трябва да плащат на кметските управи за задръ-стванията", пошегува се той. В последните месеци се увеличава и слушането на радиостанции на работното място.
"Това може да напомни за някогашните радиоточки във фабриките и учрежденията. Но тогава те бяха задължителният "глас свише", а сега има голям избор от програми", допълва Лозанов.
Над 16% от хората, които слушат радио, пък го правят в интернет и това е с 4% повече спрямо края на 2008 г., сочат още данните. Но се търси музиката, а новините и коментарите се четат.
"Който успее да се задържи в опразнената ниша на "говорещите" радиа, ще трупа рейтинг и влияние. Лошото е, че информационните станции се предпочитат от по-възрастните. И ако "говорещите" радиа не атакуват младите сега, след време няма да имат аудитория", предупреждава доц. Лозанов.

Стр. 19

 

 

Leave a Reply