СМЕ финализира сделката за покупката на Би Ти Ви

www.dnevnik.bg | 2010-04-20 

СМЕ (Central European Media Enterprises Ltd.) днес финализира анонсираната преди време сделка за придобиване на медийната група на Би Ти Ви от "Нюз Корпорейшън", съобщи компанията.
Покупката включва включва освен Би Ти Ви и кабелните канали bTV Cinema и bTV Comedy, както и няколко радиостанции. Стойността на сделката възлиза на 400 млн. щатски долара, както и заплащането на 13 млн. щатски долара оборотен капитал.
Адриан Сърбу, президент и главен изпълнителен директор на СМЕ, коментира: "Придобиването на групата на Би Ти Ви е важно събитие за СМЕ. Ние затвърждаваме развитието си като вертикално интегрирана медийна и развлекателна компания основно в Централна и Източна Европа. Нашият регион е един от най-динамичните в света и ние очакваме бързо да възвърнем темпа си на растеж в момента, в който пазарът се възстанови. България ще бъде 6-та държава, която ще въведе модела на СМЕ, чийто успех се базира на лидерство сред аудиторията и високите оперативни стандарти в различните подразделения – телевизия, интернет и програмно съдържание."

Оригинална публикация

Leave a Reply