Собствениците на “Труд” и “24 часа” – умни инвеститори

в. Труд | Соня СПАСОВА | 06.06.2011

 

Любомир Павлов и Огнян Донев с единствения "Златен чадър" от медийния фест

 

Собствениците на вестниците "Труд" и "24 часа" Любомир Павлов и Огнян Донев получиха приз за умни инвеститори. Единственият "Златен чадър" на форума "Медиамикс" в Албена беше обявен в събота вечерта по време на тържественото закриване.
Отличието е за най-сериозната инвестиция в медийния бизнес през миналата година – покупката на "Вестникарска група България", обясни директорката на конгреса Поли Карастоянова.
На церемонията беше представен и операторът на спътници "Астра". Негов партньор в България е "Сателайт БГ".
Сателитният оператор предлага включване за втори телевизор без пари, както и опцията "замразяване" на абонамента. Така, ако отсъствате от вкъщи за месец и не ползвате услугите на оператора, няма нужда да плащате такси или неустойки за периода. В момента в пакета "Орби тал" на "Сателайт БГ" има 13 HD (б.р. – с висока разде лителна способност) канала и 38 стандартни телевизии с опцията да се добавят още. Сред телевизиите с висока резолюция са спортни, научно-популярни канали, за класическа музика и за концерти на живо. До края на юли "Сателайт БГ" ще предложи още 4 HD канала.
Медийният форум в Албена беше закрит с изпълнението на ансамбъл за народни танци "Огледало" от Варна.

***
Текст под снимка
Директорката на медийния конгрес Поли Карастоянова Връчи наградата на умните инвеститори Любомир Павлов и Огнян Донев.

Стр. 7

One Response to “Собствениците на “Труд” и “24 часа” – умни инвеститори”

  1. Петя Says:

    Медийна група България явно планира да продължи инвестирането в бг медии. Носят се слухове, че до края на юни ще пуснат на пазара нов вестник, конкурент на “Телеграф”!

Leave a Reply