Социална мрежа за деца набира инвестиции

в. Пари | 14.06.2011

Сайтът за деца под 13 години Everloop вече е събрал 3.1 млн. USD финансиране от няколко рискови инвеститора.
Нова социална мрежа за деца, наречена Everloop, е събрала 3.1 млн. USD финансиране от няколко рискови инвеститора, включително vFormation, Band of Angels, Envoi Ventures, Richard Chino, Wayne Goodrich, Deena Burnett-Bailey и други. Everloop иска да бъде "Facebook за деца" под 13 години. Най-голямата социална мрежа не позволява създаването на профили от деца под тази възраст, макар че успехът на практическото спазване на това ограничение е спорен.
Под
родителски контрол
Everloop предлага частна мрежа, в която родителите могат да наблюдават ежедневните дейности на своите деца. Сайтът комбинира музика, социални игри, видеоклипове, фотографии, анимации, създадено от потребителите съдържание и други занимания. Компанията твърди, че е въвела солидни мерки за безопасност в мрежата, така че родителите да могат да следят разговорите на децата си за неподходящ език, снимки или тормоз. Освен инвестицията компанията обяви и няколко нови попълнения в екипа си, сред които бивши директори в Disney и AOL.
Конкуренция
Основният конкурент на Everloop е Togetheterville, която наскоро беше купена от Disney за неопределена сума. Togetheterville е насочена към деца под 10 години и също предлага по-безопасна среда от Facebook, където родителите да могат да модерират връзките на децата си. Всяко "приятелство" в мрежата трябва да бъде одобрено от настойник, а родителите могат да се свързват едни с други. Децата от своя страна могат да създават "квартали" от свои приятели, както и да се свързват чрез специални "училищни общности". Това им позволява да намират свои съученици, без да трябва родителите да имат профили във Facebook.

Стр. 19

Leave a Reply