Социалните медии и успешният бизнес – мисия напълно възможна

Anett & Co. I 30.05.2013

Във Варна се проведе осмото издание на инвестиционно предприемаческия бизнес форум Biz2Bizi. 

Вчера, 27 май, във Варна се проведе осмото издание на инвестиционно предприемаческия бизнес форум Biz2Bizi. Този път гост лектор на събитието бе г-н Максим Бехар – лидер в областта на обществените комуникации и връзки с медиите в България, основател и изпълнителен директор на M3 Communications Group. Темата на събитието този път бе "Социалните медии и успешният бизнес – мисия напълно възможна".
Осмият „Biz2Bizi“ форум премина с голям успех, благодарение на умелите ораторски умения и изключителния проесионален опит на гостуващия лектор. В рамките на час и половина всички присъстващи имаха възможността да се запознаят с нарастващото влияние на социалните медии върху бизнеса и живота като цяло. Facebook, Twitter, LinkedIn и всички други платформи са достъпни за по-голямата част от населението и дават възможност на всеки един човек, сам да създава и управлява всичко онова, което желае да каже пред света. Господин Бехар е убеден, че публичността, която предоставят социалните мрежи, променя света към по-добро. Пример за това е спадът на анонимните коментари и саботажи, дължащи се на голямата прозрачност в този тип медии. Лекторът сподели и възхищението си от скоростта, с която информацията достига до огромен спектър от читатели, като само за България ползвателите на Facebook надхвърлят 3 млн. И въпреки възможностите, които предоставят социалните мрежи, не на последно място се изискват знания как те да бъдат използвани най-оптимално. Умението за публикации в Twitter, например, при писане на нещо значимо в ограничение от 140 символа, г-н Бехар определя като висш пилотаж.
Интерес сред гостите предизвика коментара на г-н Бехар за т.нар. „Три S” – speed, simplicity, self-confidence, a именно нужда от бърза реакция и вземане на скоростни решения в днешните бизнес условия, осъзнаване важността на най-простите човешки ценности – честност и лоялност, които винаги ще бъдат основа на света и не на последно място – самочувствие, което всеки предприемач трябва да притежава, за да успее.
В заключение на темата, г-н Бехар завърши лекцията като сподели, че „Мисията е невъзможна само, ако смятаме, че можем да живеем и да развиваме своя бизнес без използването на социални медии – нещо недопустимо в днешно време”.

 

Leave a Reply