Софийска градска прокуратура: ТВ + е водила двойно счетоводство

www.novini.bg | 10.01.2013

През месец декември 2012 година е получен сигнал в СДВР за извършване на престъпления от общ характер, заяви говорителят на СГП Румяна Арнаудова със връзка с днешната акция на Икономическа полиция в ТВ +, предаде репортер на novini.bg.
На 3 януари СГП завежда досъдебно производство срещу неизвестен извършител и прави разпит на свидетел пред съдия за данъчни престъпления. Името на свидетеля не може да бъде разкрито от съображения за сигурност.
След като съдът е дал разрешение за извършване на обиска той днес е изпълнен. Основното обвинение е за воденето на така нар. двойно счетоводство. Служителите са имали трудови договори, върху които са се разписвали за дадени трудови възнаграждение, но са получавали и пари на ръка. По този начин се избягва плащането на данъци, припомни Арнаудова.
На този етап е много рано да се каже дали е използван нелегален софтуер, поясни още тя. Арнаудова е категорична, че сигналът не може да бъде свързан по никакъв начин Булсатком, а това е проверка на БГ САТ.
Румяна Арнаудова съобщи също така, че няма информация, че по време на раздаването на пликовете е нахлула икономическа полиция в офисите на ТВ +. Тя отрече също така да има и арестувани журналисти. 

Оригинална публикация

Leave a Reply