“София кабел” залага на публицистиката

в. Класа | 2010-03-10

Телевизия "София кабел" залага в новата си програмна схема на коментарните публицистични предавания, това съобщи пред медиите вчера изпълнителният директор на медията Найден Андреев. Той съобщи, че телевизията се излъчва на територията на България чрез кабелните оператори и по сателит. Програмата се гледа и в Сърбия, Босна и Херцеговина, Черна гора, Македония, Албания, Румъния, Косово и Турция. "София кабел" разполага и с интернет сайт, подготвя се и новото й лого. Найден Андреев заяви, че е изпратил писмо до Съвета за електронни медии за намеренията на телевизията да премине от музикален към политематичен профил.
По думите му новата програма на "София кабел" е насочена към широка зрителска аудитория, интересуваща се от българския бит, фолклор и традиции.
Телевизията ще излъчва след 31 март публицистичните предавания "По пътя на българската духовност" с водещ доц. Лизбет Любенова, "Защо?" – с Найден Андреев, както и седмичното обзорно предаване "Нашата гледна точка". Негови водещи ще са Григор Лилов, Валентин Вацев, Горан Готев. Подготвят се също икономическо, спортно и младежко предаване.

Стр. 20

Leave a Reply