Соня Колтуклиева: Пиарката на Красимир Гергов извадила от нерви Бойко!

в. Show | Валерия КАЛЧЕВА | 10.08.2011 

Соня Колтуклиева е била продуцент на култовото предаване "Партньорство за бизнес" по БНТ и автор на телевизионни филми за валутния борд в Аржентина, финансовия план "Реал" в Бразилия, империята "Газпром". компютърния гигант "Майкрософт", азиатските тигри Сингапур и Южна Корея, за бизнеса в Хонконг, Шанхай и Пекин, за българските общности във Ванкувър. Торонто, Буенос Айрес, Ню Йорк, Лас Вегас, Лос Анджелис, Франкфурт… Изпълнителен директор на сайта Bulgaria-news.

- Соня, министрите се събраха на "изнесено" заседание в Евксиноград, но още са на работа, докъм 15 август. Какво става из коридорите на властта?

- Из софийския ефир се разпространява като виц на сезона есемес, който една креслива бивша телевизионерка изпратила на министър от кабинета "Борисов". В него тя обяснявала с нетърпящ възражения тон, че всички пари от обществените поръчки на съответното министерство трябва да минават през нея. Когато показали съобщението на Бойко Борисов, той се "качил на черешата" и здраво крещял няколко минути. Авторка на есемеса е Ани Русчева, личен пиар на рекламния бос Красимир Гергов. Тя се помота напред-назад из коридорите на "Сан Стефано" 29, май по едно време репортерстваше в предаването "Плюс-минус", продуцирано от Елена Вълчева, но не остави забележима следа в БНТ. По царско време работеше като пресаташе на Агенцията за приватизация / АП/. През май 2003 година избухна скандал по повод съмнения, че компании, регистрирани в офшорни зони, ще изкупят части от "Вива Венчърс", ако дружеството придобие 65% от БТК. Тогава тя обяснява от името на АП, че всички офшорки, представени от "Адвент" като съинвеститори в сделката за БТК, са проверени от Национапната служба "Сигурност" и не представляват опасност за страната. През 2005 година името й изплува покрай нов скандал – Столична община тръгва да завежда дело срещу БТК, защото компанията не плаща наем за кабелната си мрежа в София, както твърди известният общински съветник от ДСБ Вили Лилков.
А познай в каква роля се появява на хоризонта този път Ани Русчева – като служителка в дирекция "Връзки с обществеността" на БТК. Забавно е.
В Агенцията тя защитава БТК, а пък после БТК й се отблагодарява с добре платена служба с приятни екстри
Сладкодумната Ани обича да виси с часове в едно модно заведение близо до БНТ, което се управлява от сестра й, съпруга на Георги Кузмов, бивш шеф на Ефир 2 в БНТ приближен на Красимир Гергов, който в последно време менажира медийния фестивал в Албена.

- Същата Ани Русчева. която споменаваш, се обади миналия вторник, за да крещи заплашително по телефона, заради публикация на в. "ШОУ", че Красимир Гергов прави сватба за един милион евро в Тоскана с приятелката си Деница, от която има тригодишна дъщеря…

- Да, разказаха ми за това. Красимир Гергов, който иска да се представи "целият в бяло с клонка от маслини", бил адски ядосан, че някой е написал за шамарите, които Деница отнесе от съпругата му Румяна в столичен джаз-клуб преди три години, когато майката на двете му дъщери с потресение узна за неговото прелюбодейство с водещата на "Цветно" по БНТ. Но още повече се е подразнил, заради споменаването на сумата от един милион евро, които ще похарчи за тридневното парти в Тоскана, гарнирано с голф-турнир на частното игрище към замъка Castigfion del Bosco. Едно на ръка, че звучи като "пир по време на чума" на фона на българската мизерия и новата световна криза, но по-притеснителното за медийния магнат е, че той е затънал в дългове към български банки.
Инвестициите му в няколко голф-игрища се оказаха тежък "камък на шия" и практически невъзвръщаеми за десетилетия напред…
Та въпросната Ани Русчева веднъж ме покани като главен секретар на Съюза на инвеститорите в туризма, за да ме агитира да убедим държавата да промотира България като голф-дестинация. Красимир Гергов така е свикнал: да дава пари за луксозни партита на собствените си голф-игрища, но друг да рекламира България като голф-дестинация, ако може. И понякога му се връзват на номерата, като по време на управлението на НДСВ и тройната коалиция, например. Не остана "капо" и при тази власт. Министерството на икономиката, енергетиката и туризма му даде милиони за рекламни кампании на страната в чужбина, които никак не личи да са ефективни при тези празни плажове, хотели и ресторанти особено на Северното Черноморие.
Когато се случи трагичният инцидент с 14-годишната Сара, която се удави в необезопасен басейн в "Златни пясъци" и медиите в Германия взривиха общественото мнение срещу България, нямаше кой да направи грам антикризисен пиар. Знаеш ли защо?! Защото немската фирма "Медиа консулта", партньор на фирма "Крее" на Красимир Гергов отказа да работи за страната ни, тъй като не си била получила парите от предишни дейности, поръчани от българска страна…
Не бих искала да се съмнявам в обективността на бТВ, но някак съмнително изглежда да се редуват елейни репортажи за голф-турнири от провинциален порядък с яростни репортажи, бичуващи масовия туризъм и системата ол-инклузив. Туристическият бранш заподозря умисъл от страна на голф-инвеститора и "консултант" на бТВ Красимир Гергов. Ако си беше направил труда да плати на експерти за маркетингово проучване, навярно щяха да му кажат, че България още дълги години ще си остане чартърна дестинация за морски туризъм. Голфът е туристически продукт, който изисква много добра инфраструктура, летища, яхтени пристанища, лесен достъп до игрищата и разни други екстри…
Та докато Красимир Гергов се стяга да се прави на принц в Тоскана, неговата придворна Ани Русчева плаши гаргите, като се опитва да притисне някой министър, та белким й сервира обществена поръчка за 500 000 лева, че и повече. Както каза един от тях:"Моята класация е: нахален, по-нахален, най-нахален, Ани Русчева." Не бих се занимавала изобщо с нея, ако не беше дясната ръка на рекламния монополист Гергов, от когото се плашат вече няколко правителства, особено преди избори. Защото той работи по системата:
"Първо създаваме проблем на клиентите, после им го решаваме за пари… много пари, Виж какъв абсурд. На път е да падне дори монополът на "Лукойл", но рекламният монопол на Красимир Гергов цъфти и връзва. Впрочем Красимир Гергов и Валентин Златев са близки приятели и родовете и на двамата са от Правец.
Гергов разпределя рекламни бюджети, той командва медиите, той изнудва властта да му дава обществени поръчки срещу медиен комфорт, иначе следва… дискомфорт и удари под кръста.
Негови бизнес-партньори са така наречените Кънчовци – Андрей Райчев и Кънчо Стойчев, мастити социолози, които подсилват медийната мощ на Красимир Гергов. На кой властник му стиска да се изправи срещу такава мощна компания?

- Между другото, видели са те да разговаряш в една софийска сладкарница с дъщерята на бившия премиер Петър Младенов, която отдавна стои далеч от светлината на прожекторите… Затова ми е интересно за какво си говорихте?

- Срещнахме се с Таня Младенова, заради медийната шумотевица около убийството на Яна в Борисовата градина. В телефонен разговор с телевизионния водещ Мартин Карбовски, докато още се укрива, Николай Русинов-Чеци казва: "Разбира се, аз не искам цял живот да се крия, цялото ми семейство е разсипано. Доктори, моктори, дъра-бъра, фамилията. Петър Младенов ми е братовчед. Баба ми и майка му са сестри"…
Таня е изумена, че някой може така нагло да лъже. Баща й Петър Младенов лека му пръст е родом от село Тошевци, бивше Урбадинци.
Рожденото име на майка му е Стойна Димитрова Лилова, а на съпруга й – Тошо Младенов Герговски.
В онзи край имало традиция да се използва за фамилно име второто име на бащата. Затова бившият президент е Младенов, а не Герговски. Покойната Стойна Димитрова Герговска не е имала сестра, а само трима братя… Та се питахме, ако Николай Русинов лъже за този случай, дали казва истината за (нощта на убийството на Яна?!

Стр. 20

One Response to “Соня Колтуклиева: Пиарката на Красимир Гергов извадила от нерви Бойко!”

  1. Криминалист Says:

    Интересно как ще реагират сега от следствието и прокуратурата? Нали пуснаха Чеци на свобода, понеже уж не били открили противоречия в показанията му? Сега, след като се разбра, че е лъгал най-нагло за роднинството си с Петър Младенов, дали няма най-накрая да поставят под съмнение и останалите му показания за това какво е правил в нощта на убийството на Яна? За мен този човек е един отявлен лъжец и социопат, просто недоумявам защо все още е на свобода!

Leave a Reply