Списанието на съвременната градска жена AMICA стана на пет години

QM Media I 26.10.2012

За рождения си ден любимото издание на модерните българки за първи път излиза с елегантна черна корица. Нейно лице е световноизвестният модел и икона на българската мода Гергана Полежанова. Юбилейният брой съдържа най-добрите текстове, снимки, срещи и разговори, представени досега в списанието. На повече от триста страници читателките могат да проследят развитието на основните обществени процеси за последните пет години, следвайки тенденциите, уловени от журналистите и авторите в списанието. Своеобразният пъзел от истории представя в своя елегантен и забавен стил всичко онова, което се случи в града, в страната, в света и в умовете ни. AMICA говори за това, за което говорят жените – мъже, отношения, семейство, секс, кариера, пътуване, емоции, решения. В полезрението й влизат още големите световни теми, претворени през чувствителния, но и все по-практичен женски поглед, като кризата, оцеляването и самоусъвършенстването. Тонът й е този, който жените вече познават – откровен, истински, с чувство за хумор и самоирония. Такъв, какъвто е между най-добри приятели.

Любимото издание на италианките се роди в български вариант през 2007 г. На медийния пазар у нас по това време имаше достатъчно много печатни издания, насочени към модерната българка. Издателство QM Media и екипът на AMICA България обаче имаха амбицията да създадат списание, което да говори на един език със съвременната българска градска жена. Да познава нейния динамичен живот и да участва в малките й почивки, големите й промени и личните й бягства. Да споделя с нея добрия живот като начин на мислене и поведение. Да представя жените, чиито стъпки вдъхновяват, и да доказва чрез тях, че всяка красива идея може да бъде осъществена.
За петте години на своето съществуване AMICA е още по-уверена. В себе си и в мисията си. И във всички онези толкова много жени, които я създават с историите си брой след брой.

АMICA става на пет.

Leave a Reply