“Стандарт” навърши пълнолетие

Дарик радио, Витамин | 10.08.2010

Водещ: Десет и 43 минути, стана. Слушате „Витамин”, сутрешния блок на Дарик радио на 10 август, вторник. Денят в който един от любимите лично на мене в прегледа сутрин на печата, вестник „Стандарт” става на 18 години и по този повод, съвсем естествено е да се чуем с главния редактор на вестник „Стандарт”, г-жа Славка Бозукова. Здравейте г-жо Бозукова и честит празник!
Славка Бозукова: Благодаря ви, наистина благодаря за топлите думи, благодаря за всички пожелания, които днеска с разбира се Радосвет Радев получихме от Дарик радио. /…/
Водещ: Да.
Славка Бозукова: Да.
Водещ: Стори ми се, че прекъсна връзката, но тя връзката никога не прекъсва между нашите две медии.
Славка Бозукова: Да, така е.
Водещ: Ние работим…
Славка Бозукова: Имаме много общи неща, които ние… празниците са време, когато човек си спомня и хубавите и лошите моменти, но факт е, че както „Стандарт” така и „Дарик радио” ние сме две деца, които са родени от демокрацията и които по някакъв начин са нестандартните деца, които бяха родени за, в името на един по-добър живот, в името на развитие на тази демокрация. За това и много се радвам, че на този празник, отново сме заедно, както сме били заедно във всички кампании, които до сега сме правили съвместно.
Водещ: Да, ние сме на почти едни и същи години. Вие сте годинка по-големи. Ние сме само на 17.
Славка Бозукова: Да. Живот и здраве, догодина и на вас ще ви честитим пълнолетието, което си имам както хубавите, така и лошите страни.
Водещ: Това щях да ви питам, да. Какво значи 18…
Славка Бозукова: Защото сигурно сте видели на последна страница, в кръга на шегата разбира се. МВР ни издаде една лична карти, независимо от цялата драма с издаването на лични документи в момента, където тази лична карта на главния секретар ни каза, че трябваше да ни издаде още на 14 години, когато все пак се издават личните карти. Ние вече сме закъсня ли и биха могли да ни глобят. Но тя разбира се дава възможност вече да шофираме, да пием, да правим купони, но в същото време има и своята наказателна отговорност, която ако сгафим, може да се обърнем към Темида.
Водещ: Много е хубава наистина шегата на Калин Георгиев. На место снимка стои и хубавото заглавие, „Нова вълна милионери” нали.
Славка Бозукова: Ами да, това пък от друга страна за пореден път показва, че вестник „Стандарт” винаги е бил вестника на бизнеса, защото ние смятаме, че действително това всъщност, това са хората, които правят Брутния вътрешен продукт, които наистина в този кризисен момент, биха могли да ни изкарат от кризата. За съжаление това заглавие е доказателство, че бизнесмените предпочитат да си държат парите, като спестявания в банки, от колкото да инвестират. Което разбира се не е добре за нашата икономика.
Водещ: Не е, да. И още да останем в кръга на шегата, виждаме едно много кратко ясно и точно поздравление от шефа на ДАНС!
Славка Бозукова: Да, това използвам случая да благодаря на всички, които ни изпратиха поздравления. Те са както за „Стандарт” така и за многобройните читатели на вестника. За мене също беше много интересно това, че шефа на ДАНС ни поздрави. Което означава, още веднъж, че вестникът „Стандарт” е един изключително авторитетен и влиятелен вестник. Това което винаги сме се опитвали да правим и всичките мили думи, които чухме за нас, са един балсам за душата ни.
Водещ: Така е, така е. Г-жо Бозукова, да си пожелаем и за вбъдеще да работим заедно, както „Дарик радио” и вестник „Стандарт” в кампанията „Не сте сами”. Това няма как да не споменем съвместната ни кампания.
Славка Бозукова: Така е, наистина, това беше най-успешната ни кампания. Въпреки, че ние продължаваме да сме заедно в други различни кампании, които правим всяка Коледа с „Коледата безопасна”. Надявам се, че ще имаме много други възможности да работим заедно и аз наистина искам да кажа, че симпатизирам изцяло на радиото, което беше създадено малко след създаването на вестник „Стандарт”.
Водещ: Много весел празник ви желая на вас и на екипа разбира се, без който няма как да се случи!
Славка Бозукова: Разбира се, поздравявам всички колеги, настоящи, минали и бъдещи, които ще бъдат в „Стандарт”.
Водещ: Весел празник.
Славка Бозукова: Благодаря, подобно.
Водещ: Уважаеми слушатели, чухте главния редактор на вестник „Стандарт”, Славка Бозукова. Днес вестникът прави цели 18 години. Е време е за пълнолетие и за още по-сериозни успехи и подвизи на печатарския фронт и крозмедийния формат разбира се, както стана въпрос. Ние със „Стандарт” работим много добре, Дарик радио.

Leave a Reply