“Стани богат” стана на 10 години

www.cross-bg.net | 02.05.2011

 

София /КРОСС/ На 12 май 2001 г. за първи път в българския ефир се излъчва една от най-интересните и вълнуващи телевизионни игри в цял свят – „Стани богат”. Точно на тази дата водещият Ники Кънчев посреща първия участник в историята на предаването у нас – Людмила Иванова, и изрича емблематичната и досега реплика: „Нека играта в „Стани богат” започне сега”.
Днес, 10 години по-късно, „Стани богат” има зад себе си впечатляваща история – общо 2073 участници, минали през стола на богатството, 1094 излъчени предавания, 105 специални издания и обща сума, раздадена за всички епизоди, на стойност 6 804 450 лв. През годините играта многократно се ангажира с различни социални каузи, за които благотворително играят известни личности от всички сфери на обществения живот. Благодарение на тяхното участие средствата, събрани за благотворителни цели през тези 10 години, надхвърлят милион и половина лева.
През месец май „Стани богат” ще бъде посветен изцяло на своя 10-ти юбилей. По повод годишнината в играта ще се завърнат 15 от най-големите топ участници. Този път обаче те няма да седнат на стола на богатството, а ще бъдат в ролята на специален четвърти жокер. Участниците ще могат да разчитат на техните знания в рамките на един въпрос, след спечелването на втора сигурна сума. На всичките 15 жокера Ники Кънчев ще връчи специален плакет с надпис „Топ играч на десетилетието”.
Този вторник (03 май) първият топ жокер, който ще влезе отново в студиото, е Борислав Иванов. В „Стани богат” той участва през януари 2008 г. и си тръгва с 20 000 лв. Днес Борислав споделя, че макар и парите да са били водещата причина, която го е накарала да участва, тръпката по време на играта и емоциите след това са нещата, които са най-важни и които остават завинаги. Със спечелените пари той си е купил кола и е обиколил различни държави по света.
В сряда (04 май) специален жокер ще бъде един от емблематичните участници в историята на „Стани богат” – протодякон Любомир Братоев. През март 2006 г. той печели 50 000 лв., част от които дарява за построяването на параклис в българската база на Антарктида. Венелин Каравичев ще е третият четвърти жокер през предстоящата седмица. От участието си в „Стани богат” през 2008 г. той си тръгва със сумата от 20 000 лв. Още тогава смята да използва спечелените пари за построяването на паметник на кан Тервел в Стара Загора. Днес в каузата вече са въвлечени много негови приятели и граждани на града, като вече е избрано мястото, където ще бъде издигнат паметникът.

Leave a Reply