Станишев чака дете от Моника Йосифова

в. 24 часа | 22.02.2011
 
Момиченцето ще се роди в края на пролетта
 
Бившият премиер Сергей Станишев и пиар специалистката Моника Йосифова очакват дете, съобщи специално за "24 часа" бъдещата майка. То ще е момиче и ще се появи на бял свят към края на пролетта.

Лидерът на БСП ще стане баща за първи път, за любимата му това ще е трето чедо. Моника вече има две деца от банкера Венцислав Йосифов, с когото се раздели дискретно през лятото на миналата година. Разводът им вече е приключил.
Мълвата за топлите отношения между Сергей и Моника се носи отдавна, но за първи път
получава официално потвърждение от някого от тях
Те още не живеели заедно, искали първо нейните деца да свикнат с присъствието на Станишев в живота си. Затова Моника Йосифова не можа да отговори на въпроса на "24 часа" кога ще се съберат на един адрес. Засега Станишев живее в апартамента си в комплекса Магнолия на Витоша, а тя с децата – под наем в друг квартал в подножието на планината.
Моника Янова се омъжва за банкера Венцислав Йосифов през лятото на 2000 година. Двамата имат дъщеря на 13 години и син на 11 г., които носят техните имена.
Моника се запознава със съпруга си, докато отразява политическите новини около БСП за "24 часа". Тогава тя е на 26 години. По онова време бъдещият мъж на репортерката е кандидат- кмет на София, подкрепян от столетницата.
Банкерът й предлага да кандидатства за обучение в Оксфорд със стипендия от Първа частна банка, на която по онова време е шеф. Моника
приема, но през 1997 година прекъсва обучението си заради майчинство. Тогава се ражда голямата им дъщеря. През 1999 година се захваща с пиар бизнес и създава собствена агенция "ПР енд медиа". Моника има опит, тъй като е завършила и специализация по връзки с обществеността. Само за няколко месеца преборва конкуренцията на пазара и е сред силните в бранша.
Първите проекти на агенцията са на неправителствени организации.
Но има силни позиции в държавните ведомства по време на управлението на тройната коалиция. Агенцията на Моника посредничи на мистериозните евреи, които помагаха на БСП при последните избори, чийто креативен връх бе клипът с брадвата и лозунга "Гласуваш за Бойко, получаваш Костов", макар че тя лично или нейни хора не са участвали пряко в правенето на кампанията.
През 2007 година агенцията е преименувана в "Актив груп" и открива свой офис в Брюксел.
Това е втората официална връзка, която Станишев признава. Преди това той живееше с известната журналистка Елена Йончева. Още по средата на премиерския му мандат обаче слухове го свързаха с една от сътрудничките му Ирена Борисова. Никой не потвърди раздялата му с Елена, но беше ясно, че тя се явява само на протоколни събития.
Борисова е до Станишев още от "Позитано" 20, а и според справките тя най-често от сътрудниците му пътуваше с него в командировки.
Въпреки намеците за връзката между Сергей и Моника двамата успяха да запазят отношенията си в тайна.

Стр. 16

Leave a Reply