Станишев чака момиче от Моника Йосифова

Webcafe.bg I 22.02.2011

Бившият премиер и лидер на БСП Сергей Станишев и собственичката на пиар агенция Моника Йосифова очакват дете, съобщи за "24 часа" бъдещата майка. То ще е момиче и ще се появи на бял свят към края на пролетта. В интервю за "Труд" Станишев съобщава същата новина.

По времето на кабинета на НДСВ/ДПС – и след това на тройната коалиция, фирмата на Моника Йосифова печелеше едни от най-големите обществени поръчки на държавните ведомства.

Лидерът на БСП ще стане баща за първи път, за Моника това ще е трето дете. Тя вече има две деца от банкера Венцислав Йосифов, с когото се раздели миналото лято. Разводът им вече е приключил.

Мълвата за топлите отношения между Сергей и Моника се носи отдавна, но за първи път получава официално потвърждение.

Те още не живеели заедно, искали първо нейните деца да свикнат с присъствието на Станишев в живота си. Затова Моника Йосифова не можа да отговори на въпроса на "24 часа" кога ще се съберат на един адрес.

Засега Станишев живее в апартамента си в комплекса Магнолия на Витоша, а тя с децата – под наем в друг квартал в подножието на планината.

Моника Янова се омъжва за банкера Венцислав Йосифов през лятото на 2000 г. Двамата имат дъщеря на 13 години и син на 11 г., които носят техните имена. Тя се запознава със съпруга си, докато отразява кандидат-кметската кампания на Йосифов, който се беше кандидатирал за кмет на столицата от листата на БСП. Моника работеше тогава в "24 часа".

Миналата есен фирмата на Йосифова в консорциум с други спечели нов проект - за 1.4 млн. лева, който ще популяризира оперативните програми и ще представя страната ни в положителна светлина по отношение на усвояването на парите от Европа.

Проектът е на Министерския съвет и се финансира от Оперативна програма "Техническа помощ". Той е възложен след конкурс на Консорциум "Прозрачност за еврофондовете", в който влизат "Актив Груп" на Моника Йосифова, Агенция "Икономика", дъщерна на Центъра за икономическо развитие, чийто председател е Георги Прохаски и "ПроМедия Продакшън" на бившия журналист и настоящ медиен консултант Петко Георгиев.

През 2007 г. Консорциумът за диалог с администрацията, в който участва фирмата на Йосифова, получава поръчка по ОПАК за 1.2 млн. лева. Предметът е "Информиране на широката общественост, потенциалните бенефициенти и бенефициентите на Оперативна програма "Административен капацитет" (ОПАК) за целите на програмата, възможностите за финансиране и ползите от изпълнението й за гражданите и бизнеса, свързани с ефективното управление на държавната администрация".

През 2008 г. фирмата на Йосифова "Актив груп", печели поръчка от МИЕТ за популяризиране на негови стратегически цели за 300 хил. лева.

Медийната кампания на НДСВ за евроизборите бе възложена на агенция "PR медия" на Моника Йосифова, която работи за преизбирането на президента Първанов, за имиджа на няколко жълти и червени министри, включително на премиера Станишев и междувременно печелеше огромни поръчки по кампании за еврофондовете.

За изпълнение на проекта за информационен сайт за позитивен имидж на България пред ЕС беше през 2006 г. пак рекламната агенция "Пи Ар Медиа" на Моника Йосифова.

Оригинална публикация

Leave a Reply