Стари муцуни на една ръка разстояние

в. Седмичен Труд | Емилия ДИМОВА | 17.08.2011

Телевизионни любимци тръгнаха до турнета, други се отдават под наем, трети подлагат сурат за разбиване

Конкуренцията в телевизионния ефир ражда любопитни идеи за събуждане на зрителското внимание, позадрямало от изобилието на различни канали, но и на доста сходни програми и втръснали предавания. И в отчаянието си стига до изненадващо оригинални формули. Това лято е белязано с две паметни турнета на телевизионни любимци от предавания на bTV. Вярно, екипът на Ку-ку бенд и Слави Трифонов са изнасяли концерти из страната, но в случая сценичните изяви по градовете не са на актьори, изпълнители или водещи, а на самите екранни герои. Може би тон даде Жоро Бекъма – футболната знаменитост на "Пълна лудница" се появи още през пролетта на пернишкия стадион и беше аплодиран като любимец на запалянковците. А на Първи април, Деня на шегата, пернишката кметица покани да й гостува не Димитър Рачков, а именно екранния му образ от шоуто.
Така или иначе, екипът на предаването прояви страхотен мениджърски нюх и успя да развие идеята, като организира първото телевизионно турне на родно предаване из страната. Нещо повече, на специална пресконференция Бекъма обяви, че ще се кандидатира за президент /и тази шега се е видяла сериозна на много хора, ако се съди по коментарите във форумите/, а турнето на "Пълна лудница" тръгва на 23 август от Пловдив като… предизборна кампания.
Подобна маркетингова стратегия приложиха и създателите на рейтинговия bTV сериал "Столичани в повече". След като спряха сюжета в точката на напрежението преди оповестяването на резултата от кметските избори, комиците пратиха на турне самите конкуренти Лютов и Чеканов да търсят нови съмишленици, като присъстващите на концертите /13 на брой в осем града/ зрители ще гласуват с билетите си за своя кмет-фаворит. А всъщност ще гласуват… за поредицата, която подновява излъчванията си през септември. Очаква се в новия сезон да гостуват и нови актьори – средтях Георги Калоянчев и Орлин Горанов.
И Нова телевизия не спира да експериментира и в най-скоро време предстои да видим резултата на един доста дързък опит да приближи на опасно близко разстояние до зрителя водещите Иван и Андрей. Тандемът предизвиква всички, които искат да се изправят срещу тях, в една различна и вероятно забавнабитка. От екипа издават само това, че двамата в момента активно наблягат на физическата си подготовка и издръжливост, защото предаването им ще носи провокативното заглавие "Разбий Иван и Андрей" и ще трябва да са готови за самоотбрана. Предстои да разберем дали наистина ще ги достигне нечий зрителски ъперкът, или ще се опитат да се издигнат в собствените си очи с разни телевизионни постановки и операторски хватки, за да ни демонстрират колко са ловки, сръчни или знаещи.
Друго емблематично лице на Нова ТВ – Ники Кънчев, също ще смени имидж тази есен, когато ще тръгне най-новото следобедно предаване "Ники Кънчев под наем". Заменил строгия черен костюм със спортно облекло, всеки делничен ден водещият ще се притичва в помощ на зрител, който има нужда от съдействие за решаването на свой проблем. Как ще го прави? Ами, както се случва и в живота на знаменитостите, които имат много контакти, а славата им отваря врати, заключени за простосмъртните. Разбира се, Ники ще използва още и собствените си знания и умения, а за да улесни зрителите, дори ще пътува из столицата и страната със своя автомобил, за да им спести време, нерви, пари и усилия. Вече всеки, който иска да "наеме" водещия, може да се запише за участие на сайта на предаването или на посочен телефонен номер. Хубаво е, че продуцентските екипи не пестят сили и енергия да ни задържат колкото се може по-дълго пред телевизорите. И е разбираемо – хората печелят от това. Но пък е приятно да си въобразяваме, че и ние имаме някаква полза от този престой пред екрана.

Стр. 10

 

Leave a Reply