Старозагорка стана PR на Аленсандровска болница

в. Национална Бизнес Поща | 2010-03-15

Чаровната старозагорка Павлина Тодорова, която доскоро беше експерт в Агенцията за регионално икономическо развитие в Стара Загора и координатор на европейския информационен център "ЕвропаДиректно", от 10 март зае отговорната позиция "Връзки с обществеността" на столичната Александровска болница.
Това е здравно заведение с национално значение, което излъчва много национални консултанти, извършва разнообразни дейности в сферата на здравеопазването и взаимодейства с много широк кръг от хора, институции и организации. Моята задача е да лобирам за популяризирането на Александровска болница, която е едно от най-модерните здравни заведения в България, да контактувам с различни целеви групи – като се започне с пациенти, лекари специалисти на свободна практика, фармацевтични компании, служби и фирми по трудова медицина и много други, каза за НБП Павлина Тодорова. Според нея, не е чудно, че една голяма болница като Александровска, решава да назначи свой PR специалист, тъй като днес вече има много частни болници и конкуренцията в здравния сектор е огромна. Убедена съм, че с времето всяко едно здравно заведение все по-осезаемо ще изпитва необходимостта да разполага със свой PR специалист, смята тя.
За назначението й на отговорния пост в Александровска болница важна роля изиграва фактът, че първото образование на Павлина Тодорова е медицинско. Завършила е и културология, а опитът й като PR специалист, първо в старозагорската Държавна опера, а след това и в Драматичен театър "Гео Милев" Стара Загора, се оказва решаващ за смелата стъпка да поеме връзките с обществеността на една толкова голяма здравна институция, каквато е Александровска болница.
Явно има нещо вярно в късметите, които слагаме в коледната баница, защото тази година ми се падна "успешна кариера", казва Павлина Тодорова. Приела късмета си просто като част от коледната традиция и безкрайно се изненадала, когато още в началото на годината пред нея се открило новото предизвикателство. Вече изпитвам носталгия към родната Стара Загора, където са голямата част от приятелите ми, но вярвам, че разстоянието до София не е толкова голямо и че човек трябва да следва пътя на своето професионално развитие, признава Павлина Тодорова.

Стр. 22

Leave a Reply